Premierul armean afirmă că 49 de soldați au fost uciși în ultimul atac al Azerbaidjanului

  • Cele două națiuni s-au mai confruntat anterior din cauza regiunii Nagorno-Karabah în 2020.
  • Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a afirmat într-o declarație că agresiunea a fost un răspuns la atacurile armenești împotriva soldaților azeri.
  • Azerbaidjan-ul afirmă că ciocnirile au izbucnit după ce sabotori armeni au fost descoperiți încercând să planteze mine terestre.

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat marți că 49 de soldați ai țării sale au fost uciși de forțele din Azerbaidjan în timpul atacurilor de peste noapte.

Vorbind în Parlamentul Armeniei, Pashinyan a declarat că forțele azere au atacat aproximativ o jumătate de duzină de locații din națiunea din Caucaz, potrivit rapoartelor. Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a afirmat într-o declarație că agresiunea a fost un răspuns la atacurile armenești împotriva soldaților azeri, potrivit Associated Press.

Intensitatea ostilităților a scăzut, dar atacurile pe unul sau două fronturi din Azerbaidjan continuă, a declarat Pashinyan într-un discurs în parlament, potrivit Reuters. Ministerul armean al Apărării a afirmat într-o declarație că armele de artilerie de calibru mare, armele de calibru mic și drone au fost folosite în atacuri, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că ciocnirile au izbucnit după ce sabotori armeni au fost descoperiți încercând să planteze mine terestre în apropierea pozițiilor armatei azere de-a lungul graniței, potrivit Interfax. Trei soldați, unul din Azerbaidjan și doi din Armenia, ar fi fost uciși luna trecută, când țările au făcut schimb de focuri în timpul unei intensificări a tensiunilor legate de regiunea contestată Nagorno-Karabah.

Ca răspuns, Armenia și-a mobilizat o parte din forțele militare. Statele Unite au îndemnat ambele părți să înceteze imediat ostilitățile.

Așa cum am precizat de mult timp, nu poate exista o soluție militară la acest conflict, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-o declarație făcută luni, înainte de ultimele atacuri. Îndemnăm la încetarea imediată a oricăror ostilități militare.

Cele două națiuni s-au mai confruntat anterior din cauza regiunii Nagorno-Karabah în 2020, în timpul unui război de 45 de zile în care au fost ucise peste 6.000 de persoane. Azerbaidjanul a revendicat părți din Nagorno-Karabah și din zonele învecinate în timpul acelui conflict.

Aproape 2.000 de soldați ruși de menținere a păcii au fost staționați în regiune de la sfârșitul războiului din 2020, conform unui acord de tratat.

The post Premierul armean afirmă că 49 de soldați au fost uciși în ultimul atac al Azerbaidjanului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code