Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei reafirmă, la Kiev, solidaritatea UE cu Ucraina

  • Premierii Republicii Cehe, Poloniei şi Sloveniei s-au deplasat, astăzi, la Kiev, pentru a arăta sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina.
  • Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a întâlnit cu prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Republicii Cehe, la Kiev.
  • Vicepremierul polonez crede că este necesară o misiune internaţională de menţinere a păcii în Ucraina, dar „care să se poată apăra”.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, vicepremierul Jaroslaw Kaczynski, premierul Cehiei, Petr Fiala, şi cel al Sloveniei, Janez Jansa, au reafirmat, marţi seară, la Kiev, solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina, după întâlnirea cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmihal.

„Nu vă vom lăsa niciodată singuri. Suntem alături de cetăţenii Ucrainei pentru că ştim că nu luptă doar pentru libertatea şi securitatea lor, ci şi pentru noi”, a declarat premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, conform cotidianului Le Monde, cerând Uniunii Europene să ofere Ucrainei statutul oficial de candidat în vederea integrării.

„Ne afăm la Kiev pentru a afirma susţinerea, fără echivoc, a Uniunii Europene pentru Ucraina”, a subliniat Mateusz Morawiecki.

Cu ocazia întâlnirii cu premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a denunţat, încă o dată, bombardamentele efectuate de armata rusă, iar premierul Denis Șmihal a salutat „curajul adevăraţilor prieteni ai Ucrainei”.

Vicepremierul polonez, Jaroslav Kaczynski, crede că este necesară o misiune internaţională de menţinere a păcii în Ucraina, dar „care să se poată apăra”.

„Cred că este necesar să avem o misiune de pace NATO, eventual o structură internaţională mai largă, dar o misiune care să se poată apăra, care va opera pe teritoriul ucrainean”, a declarat Jaroslaw Kaczynski. 

El a făcut sugestia la o conferinţă de presă în capitala Ucrainei, unde a apărut, în această seară, alături de preşedintele ţării Volodimir Zelenski şi de prim-miniştrii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei. 

The post Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei reafirmă, la Kiev, solidaritatea UE cu Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code