Portugalia devansează cu o saptămână restricțiile stabilite pentru 2 ianuarie

Portugalia devansează restricțiilePortugalia devansează restricțiile

  • Portugalia impune munca la distanță și închide viața de noapte pentru a preveni transmiterea virusului.
  • Guvernul portughez devansează restricțiile, programate pentru 2 ianuarie, pentru data de 25 decembrie.
  • Aproximativ 84% din cei 10,3 milioane de locuitori ai Portugaliei sunt complet vaccinați.

Guvernul portughez a decis marți să devanseze restricțiile pe care le planificase pentru luna ianuarie în fața valului de infectări COVID-19 și a anunțat măsuri mai dure pentru sărbătorile de Crăciun, cum ar fi obligația de a prezenta un test negativ pentru a intra în restaurante, relatează Huffington Post.

Intrăm într-o perioadă deosebit de dificilă, în care oamenii au tendința de a se aduna„, a explicat premierul António Costa, într-o conferință de presă susținută marți, în care a prezentat măsurile care vor marca sărbătorile de Crăciun în Portugalia.
Săptămâna de limitare” a infecțiilor, prevăzută pentru 2 ianuarie, va fi devansată pentru 25 decembrie, când vor intra în vigoare închiderea cluburilor de noapte și a barurilor, iar telemunca va fi obligatorie.

În plus, guvernul socialist a decis să înăsprească măsurile pentru sărbătorile de Crăciun și va fi obligatorie prezentarea unui test negativ, chiar și pentru persoanele vaccinate, pentru a intra în restaurante și cazinouri în zilele de 24, 25, 30 și 31 decembrie și 1 ianuarie.

De asemenea, Costa a făcut apel la portughezi să facă un test înainte de reuniunile de familie – guvernul extinde acoperirea testelor gratuite, care vor crește de la patru la șase pe lună pentru fiecare cetățean – și să evite întâlnirile cu multe persoane.

„Acesta nu este încă un Crăciun normal”, a insistat el.

Aproximativ 84% din cei 10,3 milioane de locuitori ai Portugaliei sunt complet vaccinați. Aceasta este cea mai mare rată din lume, înaintea Emiratelor Arabe (80,8%) și Singapore (77,3%) și cu mult înaintea celor 61,6% pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

The post Portugalia devansează cu o saptămână restricțiile stabilite pentru 2 ianuarie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30158 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code