Pizza congelată, un preparat delicios și foarte simplu de gătit, dar periculos pentru sănătatea inimii

  • Nimic nu este mai atrăgător decât o pizza gata aranjată, aflată într-o mare varietate în congelatorul supermarketului.
  • Doctorii spun că trebuie evitată pe cât posibil, dacă te gândești la binele inimii.
  • Cele mai multe pizze congelate vin cu ingrediente nesănătoase – carne procesată, brânză grasă, sosuri cu zaharuri.

O viață corporatistă agitată nu permite timp pentru gătit, așa că este firesc să te orientezi către alimente care sunt simplu de pus în farfurie, mai ales dacă sunt gata preparate, potrivit US Today.

Dar este important de știut că cele ultraprocesate pot fi periculoase pentru sănătatea ta.

Nimic nu este mai atrăgător decât o pizza gata aranjată, aflată într-o mare varietate în congelatorul supermarketului. După o zi grea, ce poate fi mai bun decât feliile delicioase, cu brânză și „cu de toate” , proaspăt scoase din cuptor, mai ales lângă o bere rece?

Doar că doctorii spun că trebuie evitată pe cât posibil, dacă te gândești la binele inimii.

Cele mai multe pizze congelate vin cu ingrediente nesănătoase – carne procesată, brânză grasă, sosuri cu zaharuri. Și mâncate separat sunt suficient de nesănătoase din cauza grăsimii și caloriilor multe, dar lipsite de valoare nutritivă. Puse la un loc pe blatul de pizza, pregătesc rețeta dezastrului pentru sănătatea inimii și a sistemului vascular, dacă devin un obicei.

Iar cele cu carne procesată și brânză cu conținut mare de grăsime sunt și mai periculoase decât celelalte. Toppinguri cu cârnați sau pepperoni, mai ales, vin cu grăsimi saturate și sodiu în exces.

Țineți minte că o mâncare sănătoasă trebuie să conțină o porție bună de vegetale colorate, o sursă slabă de proteine (pui, curcan, fasole, pește sau fructe de mare) și ori cereale integrale, ori o legumă cu amidon. Iar o etichetă ca „bio” , „organic” , „natural” sau „vegan” nu înseamnă în mod necesar că un produs este sănătos. Verificați întâi lista de ingrediente și valorile nutritive.

În general, alimentele procesate congelate nu sunt o idee bună.

The post Pizza congelată, un preparat delicios și foarte simplu de gătit, dar periculos pentru sănătatea inimii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code