Aproape 50% din sistemul energetic ucrainean, scos din funcţiune de atacurile ruseşti

Aproape 50% din sistemul energetic ucrainean, scos din funcţiune de atacurile ruseştiAproape 50% din sistemul energetic ucrainean, scos din funcţiune de atacurile ruseşti

  • Aproape 50% din infrastructurile energetice ale Ucrainei sunt scoase din funcţiune în urma seriilor de atacuri desfăşurate de Rusia.
  • Premierul ucrainean a cerut ajutor Uniunii Europene „sprijin suplimentar” energetic şi financiar pentru ca Ucraina.
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi seară că în urma raidurilor ruseşti peste 10 milioane de persoane în continuare nu au electricitate.

Aproape 50% din infrastructurile energetice ale Ucrainei sunt scoase din funcţiune în urma seriilor de atacuri aeriene desfăşurate de Rusia de la începutul lunii octombrie, a declarat vineri premierul ucrainean Denis Şmigal, scrie Pravda.

Rusia îşi continuă atacurile cu rachete asupra infrastructurii civile esenţiale a Ucrainei, luptând contra populaţiei civile şi privând-o de lumină, apă, încălzire şi comunicaţii în timpul iernii , a spus Şmigal în timpul unei conferinţe comune de presă la Kiev cu vice-preşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Aproape jumătate din sistemul nostru energetic a fost scos din funcţiune  , a precizat el.

Premierul ucrainean a cerut astfel Uniunii Europene sprijin suplimentar” energetic şi financiar pentru ca Ucraina să facă faţă situaţiei sale dificile, prin furnizarea de echipamente şi fonduri pentru achiziţia de gaze naturale şi consolidarea sectorului său energetic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi seară că în urma raidurilor ruseşti peste 10 milioane de persoane în continuare nu au electricitate, mai ales în regiunile Kiev, Odesa, Viniţia şi Sumî.

The post Aproape 50% din sistemul energetic ucrainean, scos din funcţiune de atacurile ruseşti appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code