Pfizer anunţă că vaccinul anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani are o eficacitate de peste 90%

Copil care este vaccinat de o asistentă.Copil care este vaccinat de o asistentă.

Vaccinul anti-COVID pentru copii produs de compania Pfizer este sigur şi are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, arată un studiu publicat vineri şi citat de AP News.

Documentul a apărut în condiţiile în care autorităţile din SUA se pregătesc de o amplă campanie de vaccinare a copiilor.

Primele vaccinuri ar putea fi făcute în noiembrie, după apariţa aprobării vaccinului, iar scopul este ca până la finalul anului să fie vaccinaţi peste 20 de milioane de copii între 5 şi 11 ani.

La studiul Pfizer au participat 2.268 de copii care au fost injectaţi cu doze ale vaccinului. Au fost folosite doze mici de vaccin (o treime din cantitatea pentru tineri şi adulţi), iar rezultatul a fost că medicamentul a avut o eficacitate de 91%.

Participanţii au dezvoltat anticorpi la fel de puternici ca în cazul tinerilor, se mai arată în studiul american.

The post Pfizer anunţă că vaccinul anti-COVID pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani are o eficacitate de peste 90% appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY