Peskov: Rusia va trebui să „reechilibreze situația” dacă Finlanda și Suedia se vor alătura NATO

  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că, dacă Finlanda și Suedia se alătură NATO, atunci Rusia va trebui să „reechilibreze situația” cu propriile măsuri.
  • Invazia Moscovei în Ucraina a determinat cele două țări nordice să ia în considerare aderarea la alianța condusă de SUA.
  • Peskov a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că, dacă Finlanda și Suedia se alătură NATO, atunci Rusia va trebui să „reechilibreze situația” cu propriile măsuri, informează Reuters.

Invazia Moscovei în Ucraina a determinat cele două țări nordice să ia în considerare aderarea la alianța condusă de SUA.

Dacă cele două țări (n. red. Finlanda și Suedia) se alătură, „va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre”, a declarat Peskov pentru postul britanic Sky News.

Cu toate acestea, el a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie, precum și luptele care au urmat au provocat moartea a mii de civili și soldați și devastarea orașelor și așezărilor, precum și declanșarea unui val de sancțiuni venit din partea statelor occidentale.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, vineri, prin videoconferință, Parlamentului Finlandez.

The post Peskov: Rusia va trebui să „reechilibreze situația” dacă Finlanda și Suedia se vor alătura NATO appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code