Orban ar putea fi debarcat din fruntea Uniunii Europene. Care sunt șansele ca Polonia să preia președinția mai devreme

  • Există proceduri prin care Polonia ar putea prelua mai devreme președinția UE după Ungaria, pe 1 septembrie față de 1 ianuarie.
  • Ambasadorii statelor UE se vor întâlni azi la Bruxelles, unde vor discuta și chestiuni legate de președinția Ungariei.
  • Este puțin probabil că se va recurge la scurtarea președinției Ungariei, pentru că ar putea crea un precedent periculos pe viitor.

Președinția rotativă a Uniunii Europene ar fi fost o șansă pentru premierul Viktor Orban să își normalizeze relațiile cu partenerii europeni. Însă vizitele sale neanunțate în Rusia și China au avut efect contrar. Acum țările membre caută soluții pentru a gestiona situația.

Există posibilitatea reducerii perioadei președinției UE?

Există o procedură la care s-ar putea apela. Acest lucru înseamnă că Președintele Consiliului European ar veni cu o propunere de decizie pe baza unui articol din tratatul Uniunii Europene. Astfel, s-ar putea cere ca următoarea țară în președinția rotativă a Uniunii Europene, respectiv Polonia, să preia funcția la 1 septembrie sau chiar 1 august, nu la 1 ianuarie, anul viitor așa cum se procedează în mod normal. Ar fi nevoie de votul pozitiv a 15 din cele 27 de state UE.

The post Orban ar putea fi debarcat din fruntea Uniunii Europene. Care sunt șansele ca Polonia să preia președinția mai devreme appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Barabas Balazs

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code