OMS reunește 300 de oameni de știință pentru a identifica agenții patogeni care ar putea provoca următoarele pandemii

Cancerul la prostată, direct legat de o bacterie?Cancerul la prostată, direct legat de o bacterie?

  • Se vor depune eforturi pentru a cartografia, a compila și a facilita testele clinice în vederea dezvoltării acestor instrumente.
  • OMS a precizat că agenția va convoca peste 300 de oameni de știință pentru a lua în considerare dovezile privind peste 25 de familii de virusuri și bacterii.
  • Experții vor recomanda o listă de agenți patogeni prioritari care necesită cercetări și investiții suplimentare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că lucrează la elaborarea unei liste actualizate a agenților patogeni prioritari care ar putea provoca viitoare epidemii sau pandemii. Într-o declarație de luni, OMS a precizat că agenția va convoca peste 300 de oameni de știință pentru a lua în considerare dovezile privind peste 25 de familii de virusuri și bacterii, precum și Boala X”

Pentru a lua în considerare dovezile privind familiile de viruși și bacteriile ca fiind Boala X, care indică un agent patogen necunoscut care ar putea provoca o epidemie internațională gravă”, se arată în comunicat.

Procesul a început vineri și va ghida investițiile globale, precum și cercetarea și dezvoltarea (R&D), în special în ceea ce privește vaccinurile, testele și tratamentele. Lista agenților patogeni prioritari a fost publicată pentru prima dată în 2017 și include COVID-19, boala cu virus Ebola, febra Lassa, sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), sindromul respirator acut sever (SARS), febra Rift Valley, Zika și boala X”.

Țintirea agenților patogeni și a familiilor de viruși prioritari pentru cercetare și dezvoltarea de contramăsuri este esențială pentru un răspuns rapid și eficient la epidemii și pandemii”, a declarat Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgențe sanitare. Fără investiții semnificative în cercetare și dezvoltare înainte de pandemia COVID-19, nu ar fi fost posibilă dezvoltarea de vaccinuri sigure și eficiente în timp record”, a adăugat el.

Experții vor recomanda o listă de agenți patogeni prioritari care necesită cercetări și investiții suplimentare. Procesul va include atât criterii științifice și de sănătate publică, cât și criterii legate de impactul socio-economic, acces și echitate.

Pentru agenții patogeni identificați ca fiind prioritari vor fi elaborate foi de parcurs în materie de cercetare și dezvoltare, în care vor fi prezentate lacunele de cunoștințe și domeniile de cercetare. De asemenea, se vor stabili, dacă este cazul, specificațiile dorite pentru vaccinuri, tratamente și teste de diagnosticare.

De asemenea, se vor depune eforturi pentru a cartografia, a compila și a facilita testele clinice în vederea dezvoltării acestor instrumente.

The post OMS reunește 300 de oameni de știință pentru a identifica agenții patogeni care ar putea provoca următoarele pandemii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code