Olaf Scholz: Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina

  • Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferinţă de la Berlin.
  • Olaf Scholz a declarat: „Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi crescânde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare” . a spus Scholz.
  • De asemenea, Scholz a declarat că recenta sa călătorie în China a meritat, deoarece a permis ambelor ţări să împărtăşească poziţia lor comună împotriva utilizării armelor nucleare.

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferinţă de la Berlin.

Vorbind la o conferinţă la Berlin, găzduită de ziarul Suddeutsche Zeitung, Olaf Scholz a declarat: „Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi crescânde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare” .

Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

De asemenea, Scholz a declarat că recenta sa călătorie în China a meritat, deoarece a permis ambelor ţări să împărtăşească poziţia lor comună împotriva utilizării armelor nucleare.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la cetăţenii săi să economisească energia, în contextul în care atacurile neîncetate ale Rusiei au înjumătăţit capacitatea energetică a ţării.

Autorităţile au declarat că milioane de ucraineni, inclusiv în capitala Kiev, s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică cel puţin până la sfârşitul lunii martie din cauza atacurilor cu rachete.

Atacarea de către Rusia a instalaţiilor energetice ucrainene urmează unei serii de eşecuri pe câmpul de luptă care au inclus retragerea din oraşul Herson din sudul ţării.

The post Olaf Scholz: Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code