O ţară africană acuză Spania, Franţa şi SUA de „interferenţe” în alegeri. Aceasta are cel mai longeviv șef de stat din lume

ObiangObiang

  • Guineea Ecuatorială a acuzat duminică Spania, Franţa şi Statele Unite de interferenţe” în alegerile sale prezidenţiale şi legislative programate pentru 20 noiembrie.
  • Preşedintele Teodoro Obiang Nguema Mbasogo şi-a lansat săptămâna aceasta candidatura pentru un al şaselea mandat în cadrul unui eveniment.
  • Obiang, în vârstă de 80 de ani, a ajuns la putere în urma unei lovituri de stat în 1979 şi este cel mai longeviv şef de stat din lume, cu excepţia monarhilor.

Guineea Ecuatorială a acuzat duminică Spania, Franţa şi Statele Unite de interferenţe” în alegerile sale prezidenţiale şi legislative programate pentru 20 noiembrie.

Preşedintele Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, care şi-a condus ţara cu o mână de fier timp de 43 de ani, şi-a lansat săptămâna aceasta candidatura pentru un al şaselea mandat în cadrul unui eveniment, potrivit France24.

Guineea Ecuatorială, o fostă colonie spaniolă, le-a reproşat celor trei ţări după ce diplomaţii lor au asistat săptămâna aceasta la un eveniment de campanie al uneia dintre cele două mişcări de opoziţie autorizate să aibă candidaţi la scrutin. Ministerul de Externe a calificat acest lucru drept interferenţă în afacerile interne ale ţării”, într-un comunicat.

Partidul Democrat din Guineea Ecuatorială (PDGE), dominat de Obiang, deţine 99 din cele 100 de locuri în camera inferioară a parlamentului şi toate locurile din Senat. Acesta a fost singura mişcare politică legală a ţării până în 1991, când a fost introdusă politica pluripartidistă.

Într-un tweet de joi, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că Washingtonul este îngrijorat de rapoartele privind arestările şi hărţuirea membrilor opoziţiei şi ai societăţii civile” şi a cerut guvernului să organizeze alegeri libere şi corecte”.

Obiang, în vârstă de 80 de ani, a ajuns la putere în urma unei lovituri de stat în 1979 şi este cel mai longeviv şef de stat din lume, cu excepţia monarhilor.

El nu a fost niciodată reales în mod oficial cu mai puţin de 93% din voturi. Peste 425.000 de alegători sunt înregistraţi la urne, dintr-o populaţie de aproximativ 1,4 milioane de locuitori. Ţara posedă resurse importante de petrol şi gaze naturale, dar majoritatea celor 1,3 milioane de locuitori trăiesc sub pragul sărăciei, potrivit Băncii Mondiale.

The post O ţară africană acuză Spania, Franţa şi SUA de „interferenţe” în alegeri. Aceasta are cel mai longeviv șef de stat din lume appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code