Nouă state din Europa Centrală și de Est vor cere UE asistență suplimentară pentru găzduirea de refugiați ucraineni

  • Nouă state din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, intenţionează să solicite Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni.
  • Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Letonia şi Estonia „au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună
  • De asemenea, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, în Rusia sunt înregistraţi 563.266 de refugiaţi din Ucraina.

Nouă state din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, intenţionează să solicite Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni, anunţă vicepremierul Cehiei, Ivan Bartos.

Actuala criză este excepţională şi nu putem anticipa impactul final asupra economiilor noastre. Suntem ferm convinşi că nu va fi suficient să cerem flexibilitate în politica de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi”, a declarat joi vicepremierul Cehiei, Ivan Bartos.

Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Letonia şi Estonia „au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună în scopul iniţierii dialogului cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru modificarea regulilor în vigoare”, a subliniat Ivan Bartos, potrivit site-ului 20Minutes.fr şi cotidianului Le Figaro.

În total, 5.085.360 de persoane din Ucraina s-au refugiat în ţările vecine de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie. În Polonia au ajuns peste 2,8 milioane de refugiaţi din Ucraina, iar în România 763.769 de refugiaţi, potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). În Ungaria sunt 476.213 refugiaţi, iar în Slovacia 346.175 de refugiaţi.

De asemenea, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, în Rusia sunt înregistraţi 563.266 de refugiaţi din Ucraina.

The post Nouă state din Europa Centrală și de Est vor cere UE asistență suplimentară pentru găzduirea de refugiați ucraineni appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29702 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code