Joe Biden: „Există îndoieli că Putin controlează cu adevărat Mariupolul”

 • Președintele american Joe Biden a declarat joi că a autorizat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina.
 • El a precizat că noul pachet va include artilerie grea, 144.000 de cartușe și drone tactice.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi acordarea de asistență suplimentară pentru securitatea Ucrainei, în contextul în care administrația sa încearcă să consolideze forțele țării care luptă împotriva invaziei Rusiei.

Astăzi, anunț 800 de milioane de dolari pentru a spori în continuare capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas”, a declarat Biden din Roosevelt Room de la Casa Albă.

Totodată, președintele american a adăugat că noul pachet va include artilerie grea și drone, alături de muniție, constând în 144.000 de cartușe și drone tactice.

Este atât de clar pentru întreaga lume acum. Acum [Rusia] a lansat și și-a reorientat campania pentru a cuceri noi teritorii în estul Ucrainei, iar noi ne aflăm acum într-o fereastră critică de timp în care vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război”, a declarat, joi, președintele Biden.

SUA și aliații săi „se mișcă cât mai repede posibil” pentru a furniza arme forțelor ucrainene pentru a-și apăra țara.

Ce a spus Joe Biden despre războiul din Ucraina

 • „Refugiații ucraineni pot rămâne în SUA până la doi ani, dacă există o persoană în țară dispusă să îi susțină financiar și dacă sunt îndeplinite o serie de alte condiții.
 • SUA vor trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari, inclusiv artilerie grea și 144.000 de obuze, precum și drone.
 • Statele Unite acționează cât mai rapid posibil în transferul de arme către Ucraina.
 • Administrația americană va trimite săptămâna viitoare Congresului SUA o solicitare suplimentară pentru creșterea asistenței militare pentru Ucraina.
 • SUA vor oferi Ucrainei un ajutor economic direct suplimentar de 500 de milioane de dolari.
 • America lansează un program de primire a refugiaților din Ucraina pentru a accelera imigrația acestora.
 • SUA impune interdicția de a accepta în porturile sale nave sub pavilion rusesc și cere Rusiei să se asigure că civilii părăsesc Mariupol și uzina Azovstal.
 • SUA este capabilă să continue să ofere asistență militară Ucrainei pentru o perioadă lungă de timp, întrebarea este dacă Occidentul va menține sancțiunile împotriva Rusiei.
 • Există îndoieli că Putin controlează cu adevărat Mariupolul.”

The post Joe Biden: „Există îndoieli că Putin controlează cu adevărat Mariupolul” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code