Nostalgia sovietică: Peste 60% dintre ruși deplâng căderea URSS-ului

  • Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul.
  • În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%.
  • În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia.
  • 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Aproape două treimi dintre ruși (62%) regretă dizolvarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), care în luna decembrie a acestui an a împlinit 30 de ani, potrivit unui sondaj publicat astăzi de centrul de opinie publică FOM.

Dintre nostalgici, majoritatea (82%) au între 46 și 60 de ani, arată sondajul. În rândul persoanelor de peste 60 de ani, acest procent este de 76%. În ceea ce-i privește pe tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

În ceea ce privește tinerii născuți după căderea imperiului sovietic, doar 28% dintre ei regretă dispariția acestuia. 52% dintre ruși au declarat că își doresc refacerea Uniunii Sovietice.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat din nou, în luna decembrie a acestui an, dizolvarea URSS drept o „tragedie”. „Pentru mine, ca și pentru majoritatea cetățenilor, a fost o tragedie”, a declarat șeful de la Kremlin într-un interviu. În același timp, liderul rus a declarat în repetate rânduri că nu are planuri de a reînvia Uniunea Sovietică, deoarece este „imposibil și lipsit de sens”.

The post Nostalgia sovietică: Peste 60% dintre ruși deplâng căderea URSS-ului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30158 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code