Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului

  • Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului, a anunțat marți agenția spațială americană.
  • Nava misiunii Dart a percutat ţinta, asteroidul Dimorphos, care este satelitul unui asteroid mai mare numit Didymos.
  • Misiunea este primul pas către o apărare globală împotriva coliziunilor cu asteroizi.

Nava spațială DART a NASA a reuşit să devieze cu succes de la traiectoria sa un asteroid, proiectând o navă pe suprafaţa acestuia la sfârşitul lunii septembrie în cursul unei misiuni de testare fără precedent, care va permite omenirii să înveţe cum să se protejeze de o posibilă ameninţare, a anunţat marţi agenţia spaţială americană, scrie L’INDEPENDANT.

Nava misiunii Dart a percutat ţinta, asteroidul Dimorphos, care este satelitul unui asteroid mai mare numit Didymos. Dispozitivul NASA a reuşit astfel să-l deplaseze, reducându-i orbita cu 32 de minute, a declarat directorul agenţiei spaţiale, Bill Nelson, în cadrul unei conferinţe de presă.

The post Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code