NATO nu crede într-o detensionare a situației din Ucraina

  • Serviciile secrete britanice: informațiile de la granița Ucrainei nu sunt încurajatoare.
  • NATO: suntem optimiști, dar precauți în ce privește detensionarea.
  • Presa britanică anunță că războiul începe în această noapte.

NATO nu crede în retragerea Rusiei din Ucraina. Să nu crezi în Rusia nici când spune că te părăsește. Acesta este refrenul de azi al NATO, care nu crede într-o detensionare a situației de la granița Ucrainei, chiar dacă Rusia a părăsit câteva poziții.

Jens Stoltenberg mai spune că NATO rămâne o alianță cu ușile deschise, așa cum a decis în 2008 la București, și avertizează că recunoașterea de către Rusia a independenței republicilor din Donbas reprezintă o încălcare a acordurilor de la Minsk. Rusia acuză Occidentul că practică un terorism informațional.

Până acum, nu am văzut nicio de-escaladare pe teren în Ucraina, nu am văzut niciun semn de prezență militară rusă redusă la granițele Ucrainei. Dar vom continua să monitorizăm și să urmărim îndeaproape ceea ce face Rusia și semnele care vin din Moscova despre dorința de a continua să se angajeze în eforturi diplomatice, ceea ce oferă anumite motive pentru un optimism prudent”, a transmis Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Între timp, de aseară, Rusia a început să părăsească poziții de la granița cu Ucraina. După anunțul ministrului rus al Apărării de ieri, făcut în fața lui Putin, prin care anunța că și-au terminat o parte din exercițiile militare, rușii au făcut un adevărat „SHOWOFF”. Dar nici presa occidentală nu îi crede. The Mirror și The Sun continuă să susțină, citând surse din
serviciile de informații americane, că invazia vine în noaptea asta.

Dezvăluire The SUN: Rusia va ataca Ucraina mâine la ora 3.00 dimineața cu tancuri, rachete și 200.000 de soldați – ediția britanică a The Sun, citând surse de informații americane.

Unitățile din districtele militare de Vest și de Sud care și-au încheiat misiunile au început deja să se încarce în trenuri și vehicule de transport și vor începe să se mute înapoi în garnizoanele lor astăzi”, a spus Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Rus.

În teren însă, în Ucraina, întâlnești o altă lume în care aerul nu este atât de rarefiat pentru că n-are legătură cu universul politicienilor. Americanii de la baza din Fort Bragg au așteptat chiar și de Ziua Îndrăgostiților să fie trimiși în Europa ca să mențină pacea. Rușii de rând, pe de altă parte, cred că nu-i vor ataca pe ucraineni. Pentru că sunt frații lor slavi.

The post NATO nu crede într-o detensionare a situației din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code