Mobila deținută de Maria Antoaneta înainte de Revoluția Franceză va fi scoasă la licitație în Paris

mobilamobila

  • Două piese de mobilier ornamentate care au aparținut reginei franceze Marie Antoinette vor fi scoase la licitație la Paris.
  • O comodă și un scaun vechi de 250 de ani sunt estimate să valoreze între 800.000 și 1,2 milioane de euro și, respectiv, între 100.000 și 200.000 de euro.
  • Anul trecut, o pereche de brățări cu diamante care au aparținut tot fostei regine au fost vândute la o licitație în Elveția.

Două piese de mobilier ornamentate care au aparținut reginei franceze Marie Antoinette vor fi scoase la licitație la Paris. O comodă și un scaun vechi de 250 de ani sunt estimate să valoreze între 800.000 și 1,2 milioane de euro (între 1,23 și 1,85 milioane de dolari) și, respectiv, între 100.000 și 200.000 de euro (între 154.170 și 308.330 de dolari).

Cele două piese vor fi scoase la licitație alături de alte antichități, printre care un bust roman și un fotoliu al regelui Ludovic al XVI-lea, de către casa de licitații Christie’s în cadrul Exceptional Sale”, pe 22 noiembrie.

Aceste piese au fost întotdeauna importante și au fost considerate ca atare de-a lungul secolelor. Așadar, chiar și fără a avea în vedere originea și dimensiunea lor regală, ele au fost admirate și apreciate”, a declarat vicepreședintele casei Christie’s Franța, Simon de Monicault. Cu designul său de inspirație chinezească și piesele sale rare din metal, comoda a fost realizată pentru viitoarea regină de atunci, Marie Antoinette, în 1770, când aceasta a sosit pentru prima dată în Franța pe când avea 15 ani.

În acel an se urma să se căsătorească cu viitorul Ludovic al XVI-lea”. Ani mai târziu, scaunul a fost ultima comandă regală plasată de regina de atunci, înainte de a fi răsturnată în timpul Revoluției Franceze și executată ulterior la vârsta de 37 de ani.

Anul trecut, o pereche de brățări cu diamante care au aparținut tot fostei regine s-a vândut la o licitație în Elveția pentru 8,18 milioane de dolari (27,89 milioane de dolari), o sumă de câteva ori mai mare decât estimarea de dinainte de vânzare.

The post Mobila deținută de Maria Antoaneta înainte de Revoluția Franceză va fi scoasă la licitație în Paris appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code