Ministrul Sănătății a explicat în ce condiții va introduce certificatului verde obligatoriu

Alexandru Rafila, despre cazurile celor trei româniAlexandru Rafila, despre cazurile celor trei români

  • Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativităţii certificatului Covid: creştere de 3 săptămâni cu un indice de 1,5.
  • Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara despre proiectul de lege la care se lucrează pentru găsirea unei soluţii pentru situaţii de criză epidemiologică, atunci când numărul de cazuri creşte.
  • „Principiul de introducere a acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creştere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativităţii certificatului Covid: creştere de 3 săptămâni cu un indice de 1,5.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara despre proiectul de lege la care se lucrează pentru găsirea unei soluţii pentru situaţii de criză epidemiologică, atunci când numărul de cazuri creşte.

Principiul de introducere a acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creştere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori.
De ce acest indice? Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creştere care a continuat timp de 16 săptămâni. Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august şi probabil că în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam situaţia, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, şi în perioade de creştee s-au intrrodus relaxări
”, a spus Rafila, la Antena 3.

Acesta a spus că certificatul Covid nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreştere, nu e condiţionat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoţită şi de scăderea sub o anumită incidenţă cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătăţii.

The post Ministrul Sănătății a explicat în ce condiții va introduce certificatului verde obligatoriu appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30476 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code