Flux Stiri

Ministrul Educației: Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare

  • Sorin Cîmpeanu, a anunţat reluarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare.
  • „Am introdus anul acesta şi recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare”, anunţă Cîmpeanu.
  • Este vorba de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale şi 34 naţionale.

Ministrul Educaţiei anunță că se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare. „Am introdus anul acesta şi recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare”, anunţă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale şi 34 naţionale.

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat în această seară Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolatre pot fi reluate.

Ministrul Educației precizează că este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

„Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt recunoscute şi finanţate de MEC. De asemenea, alături de olimpiadele clasice, de matematică, de chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare. Consider că este un lucru important. Ministerul va susţine inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade şi concursuri. Mai mult, avem în vedere, pe baza experienţei acumulate în perioada crizei sanitare, posibilitatea de organizare în format online, dacă situaţia o va impune”, conchide Sorin Cîmpeanu.

The post Ministrul Educației: Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

Ultimele

Flash Stiri

Ședință cu scântei în coaliție, după corectarea ordonanței privind compensarea facturilor. PSD: ”Artizanii liberalizării au adus România în cea mai mare criză energetică”

Premierul Nicolae Ciucă şi cei 3 lideri ai partidelor ce formează coaliția guvernamentală, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor, s-au întâlnit la Guvern, după ce Executivul a corectat erori din ordonanţa de urgenţă privind măsurile din energie, au declarat surse politice, pentru News.ro. Share this: (Visited 1 times, 1 visits today)

Turneul unde Simona Halep nu a jucat niciodată. „Vreau, înainte să mă las de tenis, să joc acolo”

SUA le cere cetățenilor săi să plece din Ucraina: ”Situaţia se poate deteriora foarte rapid”

Guvernul a corectat OUG privind măsurile din energie, la o zi după aprobare. Ce modificare importantă a fost făcută

Comentarii recente

Categorii