Ministrul de externe al Ucrainei spune că ororile de la Bucha sunt doar vârful icebergului

  • Kuleba a declarat că ororile văzute la Bucha au fost „doar vârful icebergului”, în timpul unei conferințe de presă susținute, luni, la Varșovia cu ministrul britanic de externe, Liz Truss.
  • Kuleba a mai spus că situații precum cea de la Bucha vor fi descoperite și în alte zone în care au avut loc lupte.
  • În timpul conferinței de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucha, care se află la treizeci de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului”, în timpul unei conferințe de presă susținute, luni, la Varșovia cu ministrul britanic de externe, Liz Truss.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă, pe scară largă, a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile Donețk și Luhansk. Vor încerca să se înfigă și să se deplaseze în regiunea Kherson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmytro Kuleba.

Kuleba a mai spus că situații precum cea de la Bucha vor fi descoperite și în alte zone în care au avut loc lupte.

„Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucha, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise, până acum, de armata rusă în Ucraina. Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut la Bucha și în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucha, Mariupol și din alte locuri cer sancțiuni serioase din partea G7 și UE”, a adăugat Kuleba.

În timpul conferinței de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și a spus că nu ar trebui să existe „nicio discuție” despre eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei în timp ce trupele sale rămân în Ucraina.

The post Ministrul de externe al Ucrainei spune că ororile de la Bucha sunt doar vârful icebergului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code