Macron avertizează că Franța trebuie să se pregătească pentru perioada dificilă care ar putea să urmeze

  • Macron spune că Franța se confruntă cu sacrificii într-o nouă eră marcată de schimbările climatice și de războiul Rusiei în Ucraina.
  • Macron a fost reales în aprilie pentru un al doilea mandat.
  • Liderul în vârstă de 44 de ani a ținut miercuri un discurs dur la începutul primei ședințe de cabinet după vacanța tradițională din august a țării.

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Franța se confruntă cu sacrificii” într-o nouă eră marcată de schimbările climatice și de instabilitatea cauzată de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, care a semnalat sfârșitul abundenței.

După o vară marcată de secetă, incendii masive de vegetație și pierderi continue de vieți omenești în Ucraina, liderul în vârstă de 44 de ani a ținut miercuri un discurs dur la începutul primei ședințe de cabinet după vacanța tradițională din august a țării: Cred că suntem în curs de a trăi un punct de cotitură sau o mare bulversare. În primul rând pentru că trăim … sfârșitul a ceea ce ar putea părea sfârșitul abundenței, a spus el.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Macron a mai spus: Sistemul nostru bazat pe libertatea în care ne-am obișnuit să trăim, uneori, atunci când trebuie să îl apărăm, acest lucru poate presupune să facem sacrificii.

Discursul a părut menit să pregătească țara pentru ceea ce se anunță a fi o iarnă dificilă, în contextul în care prețurile energiei cresc brusc și multe familii se luptă cu inflația. Seceta severă din timpul verii, care a dus la restricții de apă în cea mai mare parte a țării, i-a determinat, de asemenea, pe mulți francezi să își exprime temerile cu privire la efectele tot mai evidente ale schimbărilor climatice.

Această privire de ansamblu pe care o dau – sfârșitul abundenței, sfârșitul nesimțirii, sfârșitul presupunerilor – este, în cele din urmă, un punct de cotitură pe care îl traversăm și care îi poate determina pe cetățenii noștri să simtă multă anxietate, a continuat Macron.

În fața acestui lucru, avem îndatoriri, dintre care prima este să vorbim sincer și foarte clar, fără a fi catastrofist, a spus el.

Macron a fost reales în aprilie pentru un al doilea mandat, dar a pierdut majoritatea parlamentară în alegerile din iunie, ceea ce înseamnă că prim-ministrul Elisabeth Borne conduce un guvern minoritar care depinde de partidele din opoziție pentru a adopta legi.

The post Macron avertizează că Franța trebuie să se pregătească pentru perioada dificilă care ar putea să urmeze appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code