„Mă doare sufletul”: Brazilianul Bolsonaro pune capăt tăcerii post-electorale

  • „Forțele armate sunt unite. Ele datorează loialitate poporului nostru și respect față de Constituție, iar ele sunt responsabile pentru libertatea noastră”, a spus el.
  • „Cine decide unde mă duc sunteți voi. Cine decide încotro merg forțele armate sunteți voi”, le-a spus Bolsonaro susținătorilor săi.
  • Victoria la limită a lui Lula asupra lui Bolsonaro va fi certificată luni de autoritatea electorală națională a Braziliei.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a rupt vineri tăcerea pentru prima dată de la înfrângerea sa electorală din 30 octombrie și s-a adresat susținătorilor care au cerut o lovitură de stat militară pentru a-l împiedica pe președintele ales de stânga Luiz Inacio Lula da Silva să preia funcția.

Bolsonaro a declarat că a păstrat tăcerea timp de aproape 40 de zile, adăugând că „mă doare sufletul”. „Cine decide unde mă duc sunteți voi. Cine decide încotro merg forțele armate sunteți voi”, le-a spus Bolsonaro susținătorilor săi la porțile reședinței prezidențiale.

În comentariile sale ambigue, Bolsonaro nu a aprobat apelul lor la o intervenție militară, dar a spus că forțele armate vor respecta Constituția Braziliei. El nu a recunoscut victoria lui Lula la alegerile din octombrie, iar tăcerea sa i-a încurajat pe susținători să continue demonstrațiile în fața bazelor armatei.

Victoria la limită a lui Lula asupra lui Bolsonaro va fi certificată luni de autoritatea electorală națională a Braziliei. Bolsonaro le-a spus susținătorilor săi că forțele armate sunt bastionul Braziliei pentru a preveni socialismul în țară, adăugând că „nimic nu este pierdut” și că cauza lor va învinge într-o zi.

„Forțele armate sunt unite. Ele datorează loialitate poporului nostru și respect față de Constituție, iar ele sunt responsabile pentru libertatea noastră”, a spus el. „Spre deosebire de alți oameni, noi vom învinge”, a spus el.

The post „Mă doare sufletul”: Brazilianul Bolsonaro pune capăt tăcerii post-electorale appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30458 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code