LIVE UPDATE. A treizecea zi de invazie. Explozii și incendii nocturne în regiunile Kiev și Harkov

Summit UE – SUA: UE și SUA susțin reducerea dependenței energetice de Rusia printr-o cooperare solidă

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi preşedintele SUA, Joseph Biden, au pledat joi seară, la summitul de la Bruxelles, pentru reducerea dependenţei energetice de Rusia şi pentru consolidarea instituţiilor democratice în Ucraina, Republica Moldova şi în zona Parteneriatului Estic.

Liderii au discutat despre nevoile urgente cauzate de agresiunea Rusiei, s-au angajat să continue să ofere asistență umanitară, inclusiv țărilor vecine care găzduiesc refugiați, și au subliniat necesitatea ca Rusia să garanteze accesul umanitar pentru cei afectați de violențe sau care fug de acestea”, se arată într-un comunicat al Consiliului European.

De asemenea, liderii au fost de acord cu privire la importanța consolidării rezilienței democratice în Ucraina, Moldova și în regiunea mai largă a parteneriatului estic.

În plus, liderii au discutat despre cooperarea dintre UE și SUA pentru a reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, pentru a accelera tranziția către energia curată, precum și despre necesitatea de a răspunde la nevoile de securitate alimentară în evoluție la nivel mondial”, a transmis Consiliul European.

În cele din urmă, liderii au subliniat importanța consolidării securității și apărării transatlantice, inclusiv prin intermediul unei cooperări solide între NATO și UE, astfel cum este descrisă în Compasul strategic al UE.

Autoritățile americane intenționează să lanseze o inițiativă de sprijinire a societății civile din Ucraina și din țările învecinate. În acest sens, Washingtonul urmează să aloce cel puțin 320 de milioane de dolari, potrivit unei declarații comune a președintelui american Joe Biden și a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, eliberată de Casa Albă.


Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a spus că „țările NATO ar trebui să înceteze retorica lor beligerantă pentru cel puţin o zi în memoria victimelor agresiunii din 1999 împotriva Iugoslaviei”.


Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a transmis detalii despre bombardarea Niprului.

În jurul orei 22:38, ocupanții au lansat două atacuri cu rachete asupra uneia dintre unitățile militare de la marginea orașului. Au fost două incendii. Părți din clădire au fost distruse semnificativ, se stabilesc informații despre morți și răniți. Încă nu se știe ce rachetă a fost folosită”, a infromat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.


Administrației de Stat a orașului Kiev a transmis că locuitorii Kievului au fost avertizați să închidă ferestrele.

Din cauza incendiilor și exploziilor care au avut loc în regiunea Kiev, oamenii din capitală sunt rugați să-și închidă ferestrele în timpul nopții”, potrivit Administrației de Stat a orașului Kiev.


Armata ucraineană raportează că a doborât 130 de militari, nouă tancuri și șase vehicule de luptă de infanterie pe frontul de est, într-o zi. Grupul Operațional Tactic „Est” al Ucrainei a respins cinci atacuri separate ale forțelor ruse pe 24 martie.

The post LIVE UPDATE. A treizecea zi de invazie. Explozii și incendii nocturne în regiunile Kiev și Harkov appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code