LIVE UPDATE. A patruzeci și șasea zi de invazie. Inițiativa #StandUpForUkraine a strâns deja peste 10 miliarde de dolari

UPDATE 02:00

Premierul britanic Boris Johnson și-a schimbat avatarul oficial de pe Instagram

Fotografia sa este acum plasată într-un cerc de culoarea steagului ucrainean.


Președintele Zelenski a mulțumit inițiatorilor proiectului #StandUpForUkraine, respectiv președintei CE, Ursula von der Leyen și premierului Canadei, Justin Trudeau, pentru întreg ajutorul dat.

Mulțumiri sincere către Ursula von der Leyen și Justin Trudeau pentru că ați sprijinit Ucraina, milioane de ucraineni. Inițiativa #StandUpForUkraine a strâns deja peste 10 miliarde de dolari. Aceasta este o contribuție uriașă la susținerea Ucrainei după invazia Rusiei. Mulțumesc tuturor celor care se alătură. Haideți să o facem împreună!”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.


Forțele Armate ale Ucrainei au raportat distrugeri ale echipamentelor trupelor ruse, pe parcursul celei de-a patruzeci și cincea zi de invazie.

Potrivit Forțelor Armate ucrainene, personalul militar ucrainean a doborât sâmbătă patru rezervoare ale trupelor ruse, opt vehicule blindate și șapte alte vehicule, o aeronavă, un elicopter, patru vehicule aeriene fără pilot și trei rachete cricket.


În Mariupol, infractorii colectează cadavrele civililor uciși pentru a le distruge apoi în crematorii sau pentru a le îngropa în gropi comune”, a declarat Consiliul Municipal Mariupol.

Șefa Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, Oleksandra Matviichuk, a anunțat, de asemenea, despre acțiunile rușilor în Mariupul.

„Ei le colectează într-un pasaj subteran de la periferia orașului, în cartierul Sadki. Echipe speciale de curățenie cheamă zilnic sute de cadavre în aceste puncte din tot orașul. Rușiii fac totul pentru a provoca o tragedie în Mariupol. Dimensiunea crimei este de zece ori mai gravă decât genocidul de la Bucea”, relatează consiliul municipal din Mariupol.

The post LIVE UPDATE. A patruzeci și șasea zi de invazie. Inițiativa #StandUpForUkraine a strâns deja peste 10 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code