LIVE UPDATE. A douăzeci și cincea zi de invazie. Locuitorii din Mariupol sunt mutați cu forța în Rusia

ORA 01:00

VICTIME HARKOV

De la începutul războiului, în regiunea Harkov, trupele ruse au ucis 266 de civili. Dintre aceștia, 14 copii. Acest lucru a fost anunțat de șeful Departamentului de Investigații al GUNP din regiunea Harkov, Serghei Bolvinov.

INTERVIU BORIS JOHNSON PENTRU THE SUNDAY TIMES

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus, pentru The Sunday Times, că i-a oferit lui Volodimir Zelenski azil în Marea Britanie.

„Am discutat despre toate acestea cu mult timp în urmă. Trebuie să afirm că Volodimir Zelenski a fost, întotdeauna, foarte clar: el a spus că le este dator ucrainenilor, iar, din acest motiv, el va rămâne în propria țară pentru a avea grijă de ei”, a declarat prim-ministrul britanic într-un interviu pentru The Sunday Times.

Acesta a mai avertizat că sprijinul Beijing-ului pentru Rusia lui Putin este pe cale să se clatine, potrivit paginii de Twitter a publicației The Sunday Times.

„Boris Johnson a participat la o cină de strângere de fonduri cu cel puțin un donator legat de Rusia în noaptea în care Putin a ordonat invadarea Ucrainei”, a mai scris, pe Twitter, The Sunday Times

ACTUALIZARE INFORMAȚII DE LA MINISTERUL APĂRĂRII DIN MAREA BRITANIE

„Rusia nu a reușit, încă, să câștige controlul asupra spațiului aerian ucrainean, unul dintre obiectivele sale principale.”

„Eșecul continuu de a face acest lucru a redus semnificativ progresul lor operațional”, se arată în declarație.

ORA 00:00

TRUPELE RUSE SE APROPIE DE GRANIȚA BELARUSULUI CU UCRAINA

„Trupele ruse se apropie de granița Belarusului cu Ucraina și vor încerca să o treacă”, a declarat consilierul Ministerului Afacerilor Interne, Vadim Denisenko.

UCRAINA ESTE ASIGURATĂ CU ALIMENTE PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI VIITOR

„Ucraina este asigurată cu alimente până la sfârșitul anului viitor”, a spus Biroul Președintelui țării, Volodimir Zelenski.

„Stocurile de grâu, porumb, ulei de floarea soarelui, produse de bază, astăzi în depozite, sunt suficiente pentru trei-cinci ani.”, a declarat Rostislav Shurma, șef adjunct al Administrației Prezidențiale.

INFORMAȚII OPERAȚIONALE DE LA STATUL MAJOR GENERAL – RAPORT

Gruparea Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au respins atacurile aeriene inamice, au oferit acoperire aeriană pentru orașele dens populate, precum și facilitățile industriale importante din Ucraina.

În direcția de sud, linia frontului de apărare a fost restabilită. Inamicul este forțat să se regrupeze, să desfășoare rezerve suplimentare și să ia măsuri pentru a restabili capacitatea de luptă a unităților.

În direcția Donețk, trupele de ocupație ruse desfășoară operațiuni de asalt.

În direcțiile Volyn și Polessky, inamicul nu a efectuat operațiuni active, ci a efectuat o creștere a sistemelor logistice pentru a se pregăti pentru un atac asupra Kievului.

În direcțiile Seversky și Slobozhansky, forțele inamice bombardează așezările ucrainene.

În direcția Izyum, inamicul a încercat să treacă peste apărarea trupelor, dar nu a reușit.

Forțele inamice au suferit pierderi semnificative. Starea psihologică a personalului se înrăutățește cu fiecare zi de ostilități. Unitățile Gărzii Ruse au pierdut o cantitate semnificativă de arme și echipament militar.

ELVEȚIA ESTE PREGĂTITĂ SĂ ACȚIONEZE CA MEDIATOR ÎN UCRAINA

„Elveția este pregătită să acționeze ca mediator în negocierile privind o înțelegere în Ucraina sau să accepte medierea discuțiilor”, a declarat președintele confederației, Ignazio Cassis.

Anterior, Elveția a anunțat că se aliniază, în integralitate, sancțiunilor economice ale UE, inclusiv cele contra președintelui Putin.

LOCUITORII DIN MARIUPOL SUNT MUTAȚI CU FORȚA ÎN RUSIA

„Locuitorii din Mariupol, Ucraina, sunt duși pe teritoriul rusesc împotriva voinței lor de către forțele rusești”, potrivit unei declarații, de sâmbătă, a Consiliului municipal din Mariupol.

„În ultima săptămână, mii de locuitori din Mariupol au fost duși în Rusia. Ocupanții ruși au luat, în mod ilegal, oameni din cartierul Livoberezhny și din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde peste o mie de persoane (majoritatea femei și copii) se ascundeau de bombardamentele constante”, se arată în declarația consiliului orașului.

„Locuitorii din Mariupol capturați au fost duși în tabere unde forțele rusești le-au verificat telefoanele și documentele”, a mai declarat consiliul municipal, iar, apoi, au fost redirecționați către orașele îndepărtate din Rusia.

„Ceea ce fac ocupanții, astăzi, este familiar pentru generația mai în vârstă, care a văzut evenimentele oribile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat oameni cu forța”, a spus primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, citat în declarație.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și cincea zi de invazie. Locuitorii din Mariupol sunt mutați cu forța în Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code