LIVE UPDATE. 296 de zile de invazie. SUA anunță extinderea antrenamentelor pentru forțele armate ucrainene

  • Statele Unite au anunțat o extindere a antrenamentelor pentru forțele armate ucrainene din Europa pentru a include antrenamente de manevră comună și de operațiuni cu arme combinate”.
  • Ryder a precizat că programul va antrena aproximativ 500 de ucraineni pe lună începând cu luna ianuarie.
  • Potrivit lui Ryder, SUA au oferit acest tip de instruire armatei ucrainene înainte de invazia rusă, începând din 2014.

SUA au anunțat o extindere a antrenamentelor pentru forțele armate ucrainene din Europa pentru a include antrenamente de manevră comună și de operațiuni cu arme combinate”, potrivit Departamentului Apărării. CNN a relatat pentru prima dată că SUA are în vedere extinderea atât a tipului de instruire oferită armatei ucrainene, cât și a numărului de forțe instruite.

Antrenamentul de manevră cu arme combinate este următorul pas logic în cadrul eforturilor noastre continue de instruire, care au început în 2014 pentru a dezvolta capacitatea forțelor armate ucrainene”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Pat Ryder, în cadrul unei conferințe de presă.

Ryder a precizat că programul va antrena aproximativ 500 de ucraineni pe lună începând cu luna ianuarie și va fi desfășurat în Germania de către Comandamentul 7 de instruire al Armatei SUA pentru Europa și Africa din cadrul Comandamentului 7 al Armatei.

Pe măsură ce avansăm, vom rămâne flexibili și adaptabili în funcție de partenerii noștri ucraineni și de evoluția situației din Ucraina”, a spus Ryder. El a declarat că nu știa” că antrenamentul ar necesita desfășurarea de forțe americane suplimentare.

Avem forțe pe poziții care au desfășurat antrenamente, așa că, din câte știu, nu există o creștere semnificativă a sprijinului”, a spus el. Potrivit lui Ryder, SUA au oferit acest tip de instruire armatei ucrainene înainte de invazia rusă, începând din 2014.

Când Rusia a invadat Ucraina, ne-am retras instructorii din Ucraina, astfel că aceasta este o continuare acum a instruirii pe care am oferit-o anterior”, a spus Ryder. El a adăugat că antrenamentul va include exerciții cu foc real, urmate de antrenamente la nivel de echipă, pluton și companie, care vor culmina apoi cu antrenamente de manevră la nivel de batalion”.

The post LIVE UPDATE. 296 de zile de invazie. SUA anunță extinderea antrenamentelor pentru forțele armate ucrainene appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code