LIVE UPDATE. 276 de zile de invazie. Putin spune că toți soldații ruși sunt „egali”, în ciuda îngrijorărilor că minoritățile au fost vizate pentru recrutare

  • Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că toți soldații care luptă pentru Rusia în Ucraina sunt egali”.
  • Putin a adăugat că este „o trăsătură înnăscută pentru soldații ruși să își îndeplinească datoria cu demnitate”.
  • În septembrie, ordinele de mobilizare ale lui Putin au declanșat proteste în unele regiuni ale minorităților etnice din Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că toți soldații care luptă pentru Rusia în Ucraina sunt egali”, în timp ce activiștii și oficialii ucraineni își exprimă îngrijorarea că minoritățile au fost vizate în mod disproporționat pentru recrutare în război.

Știu că băieții de acolo nu se împart în nici o categorie separată, asta înseamnă caste, naționalități. Toată lumea este egală, toată lumea se ajută reciproc și înțelege că viețile lor depind de această asistență și sprijin reciproc”, a declarat Putin vineri, în timpul unei întâlniri cu mamele militarilor desfășurați în Ucraina.

Putin a adăugat că este „o trăsătură înnăscută pentru soldații ruși să își îndeplinească datoria cu demnitate, și cu atât mai mult pentru soldații din Caucaz, din Daghestan, unde oamenii au un temperament special”. În septembrie, ordinele de mobilizare ale lui Putin au declanșat proteste în unele regiuni ale minorităților etnice din Rusia. Mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare, pe care CNN le-a geolocalizat în regiunea predominant musulmană Daghestan, au arătat femei din capitala Makhachkala implorând poliția în fața unui teatru.

De ce ne luați copiii? Cine a atacat pe cine? Rusia este cea care a atacat Ucraina”, puteau fi auzite spunând acestea în videoclip. Grupuri de femei încep apoi să scandeze: Nu războiului”.

The post LIVE UPDATE. 276 de zile de invazie. Putin spune că toți soldații ruși sunt „egali”, în ciuda îngrijorărilor că minoritățile au fost vizate pentru recrutare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code