LIVE UPDATE. 274 de zile de invazie. Parlamentul European a numit Rusia stat susținător al terorismului

atac în Ucrainaatac în Ucraina

  • Parlamentul European a declarat Rusia regim terorist” din cauza războiului său brutal împotriva Ucrainei.
  • Parlamentul European a îndemnat cele 27 de state membre ale UE să facă aceeași desemnare cu toate consecințele negative pe care aceasta le implică”.
  • Kremlinul a declarat miercuri că are încredere în succesul” ofensivei sale în Ucraina.

Parlamentul European a fost supus unor atacuri cibernetice sofisticate”, au declarat oficialii, la câteva ore după ce a votat pentru declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că un grup pro-Kremlin a revendicat responsabilitatea pentru atacul de negare a serviciului asupra site-ului Parlamentului European.

Parlamentul European a declarat Rusia regim terorist” din cauza războiului său brutal împotriva Ucrainei. Într-o rezoluție fără caracter obligatoriu aprobată de o largă majoritate a deputaților europeni, Parlamentul European a îndemnat cele 27 de state membre ale UE să facă aceeași desemnare cu toate consecințele negative pe care aceasta le implică”. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat declarația.

Kremlinul a declarat miercuri că are încredere în succesul” ofensivei sale în Ucraina. Viitorul și succesul operațiunii speciale sunt dincolo de orice îndoială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, aflat într-o vizită în Armenia, folosind termenul oficial al Moscovei pentru a descrie asaltul Rusiei, relatează Agenția France-Presse. El a vorbit cu reporterii în timp ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, urma să se adreseze unei reuniuni urgente a Consiliului de Securitate al ONU în cursul zilei de miercuri și după ce Parlamentul European a recunoscut Rusia ca „stat sponsor al terorismului”.

Peskov nu s-a referit la pasul politic simbolic al legislatorilor europeni. Dar purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat mai devreme în cursul zilei pe aplicația de mesagerie Telegram: Propun să desemnez Parlamentul European drept sponsor al idioțeniei”, a spus ea.

The post LIVE UPDATE. 274 de zile de invazie. Parlamentul European a numit Rusia stat susținător al terorismului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 26758 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code