LIVE UPDATE. 230 de zile de invazie. În timpul au avut loc atacuri asupra infrastructurii din Zaporojie

  • Ministrul de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina va continua să elibereze teritorii de pe teritoriul ucrainean, în ciuda valului de atacuri cu rachete rusești de luni.
  • Orice ar face Putin, vom continua să ne eliberăm teritoriul”, a declarat Kuleba pentru CNN.
  • El a spus că el crede că atacul a fost un act de răzbunare din partea președintelui rus Vladimir Putin în urma unor înfrângeri recente pe câmpul de luptă.

UPDATE ORA 08.00

În această dimineață, sirenele sună din nou în Kiev, relatează jurnalistul Paul Adams de la BBC. Alte lovituri au fost raportate în Zaporojie în cursul nopții.

Ieri, ucrainenii s-au trezit sub o serie de atacuri cu rachetă ce au lovit mai multe orașele din întreaga țară, care au ucis 14 persoane și au rănit aproape 100 de persoane.

UPDATE ORA 07.00

Președintele american Joe Biden a declarat că SUA condamnă cu fermitate atacurile cu rachete rusești asupra orașelor din Ucraina, care demonstrează brutalitatea totală a lui Putin împotriva poporului ucrainean. Într-o declarație separată, secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că comunitatea internațională are responsabilitatea de a arăta clar că acțiunile lui Putin sunt complet inacceptabile.

UPDATE ORA 06.00

Bilanțul victimelor loviturilor din 10 octombrie în Ucraina a crescut la 14 morți

Bilanțul victimelor loviturilor Rusiei asupra Kievului și a altor orașe la 10 octombrie a crescut la 14 morți, în timp ce 97 de persoane au fost rănite, a anunțat luni seară, într-o actualizare, Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Peste 1.300 de localități din întreaga țară au rămas fără energie electrică, a precizat serviciul de urgență.

UPDATE ORA 05.00

Premierul britanic ar trebui să ceară o reuniune completă a liderilor NATO, în timp ce G7 va avea discuții de criză

Se așteaptă ca premierul britanic, Liz Truss, să solicite o reuniune completă a liderilor NATO în zilele următoare, în timp ce G7 va organiza marți discuții de criză în urma atacurilor rusești asupra Kievului și a altor orașe importante din Ucraina.

Potrivit Kievului, forțele rusești au lansat luni o ploaie de peste 80 de rachete asupra unor orașe din Ucraina, aparent ca represalii la o explozie care a avariat un pod cheie care leagă peninsula Crimeea de Rusia.

UPDATE ORA 04.00

Jeremy Fleming, șeful agenției britanice de spionaj GCHQ, va spune marți, într-un discurs, că Vladimir Putin a făcut erori strategice în urmărirea războiului din Ucraina, în parte pentru că există atât de puține constrângeri asupra conducerii sale.

UPDATE ORA 03.00

Liderii G7 vor purta discuții de criză în prezența lui Zelenski. Liderii vor discuta probabil despre criza energetică globală declanșată de invazia Rusiei, în contextul în care se intenționează introducerea unui plafon global al prețului petrolului rusesc pentru a viza veniturile lui Putin.

UPDATE ORA 02.00

Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a numit Rusia stat terorist în cadrul unei reuniuni a Adunării Generale de luni seară.

Țintirea deliberată a civililor este o crimă de război. Prin lansarea de atacuri cu rachete asupra civililor, care dorm în casele lor sau se grăbesc să meargă la muncă, asupra copiilor care merg la școală, Rusia a dovedit încă o dată că este un stat terorist care trebuie descurajat în cele mai puternice moduri posibile, a declarat el.

UPDATE ORA 01.00

Raporturi de greve peste noapte în Zaporojie

The Kyiv Independent raportează că au avut loc lovituri în Zaporojie în timpul nopții, spunând că: Forțele rusești au vizat un sit de infrastructură în orașul Zaporojie, potrivit guvernatorului regiunii Zaporojie , Oleksandr Starukh. Informații privind victimele și pagubele nu au fost încă raportate”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ministrul de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina va continua să elibereze teritorii de pe teritoriul ucrainean, în ciuda valului de atacuri cu rachete rusești de luni.

Orice ar face Putin, vom continua să ne eliberăm teritoriul”, a declarat Kuleba pentru CNN. Acesta este războiul pentru existența Ucrainei. Acesta este războiul pentru existența dreptului internațional și a ordinii bazate pe reguli. Așa că el poate escalada, poate face orice dorește. Dar noi vom continua să luptăm și vom câștiga”, a adăugat el.

Kuleba a declarat că marea majoritate” a țintelor din asaltul rusesc au fost instalații energetice, adăugând că a spus că nu are cunoștință de nici o instalație militară majoră care să fi fost vizată”. Au fost doar instalații energetice și case civile, clădiri de apartamente”.

El a spus că el crede că atacul a fost un act de răzbunare din partea președintelui rus Vladimir Putin în urma unor înfrângeri recente pe câmpul de luptă.

Nu ar trebui să existe nici o îndoială că scopul acestui atac a fost acela de a teroriza o populație pașnică și de a-i face viața cât mai dificilă posibil. Sunt destul de sigur, sunt încrezător că acesta este rezultatul înfrângerii lui Putin pe câmpul de luptă. Când armata sa nu poate învinge armata ucraineană, a ales să terorizeze civilii ca răspuns ca răzbunare”, a declarat Kuleba.

Când a fost presat să spună dacă Ucraina a fost responsabilă pentru o explozie masivă pe un pod strategic cheie care leagă Crimeea de Rusia, Kuleba a spus că nu știe cine a aruncat în aer podul. Nu aș exclude ca ceva să se întâmple în interiorul Rusiei, deoarece acest pod este foarte bine protejat din toate părțile”.

The post LIVE UPDATE. 230 de zile de invazie. În timpul au avut loc atacuri asupra infrastructurii din Zaporojie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code