LIVE UPDATE. 218 zile de invazie. Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară

FinlandaFinlanda

  • Guvernul Finlandei va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară ca turiști sau ca tranzit atunci când călătoresc în alte părți ale spațiului Schengen.
  • „În plus, guvernul a primit o informare privind modalitățile de îmbunătățire a controlului la granița dintre Finlanda și Rusia prin utilizarea unui gard de frontieră”, a adăugat acesta.
  • La sfârșitul săptămânii trecute a fost înregistrat un număr record de ruși care au intrat în Finlanda prin frontiera sa terestră.

Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară ca turiști sau ca tranzit atunci când călătoresc în alte părți ale spațiului Schengen, a anunțat miercuri guvernul finlandez într-un comunicat.

„Joi, 29 septembrie, guvernul va adopta o rezoluție care va restricționa în mod semnificativ dreptul cetățenilor ruși de a intra în Finlanda ca turiști și de a folosi Finlanda ca țară de tranzit, atunci când călătoresc în alte părți ale spațiului Schengen, așa cum este descris mai detaliat în rezoluție”, se arată într-un comunicat al guvernului.

„În plus, guvernul a primit o informare privind modalitățile de îmbunătățire a controlului la granița dintre Finlanda și Rusia prin utilizarea unui gard de frontieră”, a adăugat acesta.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost înregistrat un număr record de ruși care au intrat în Finlanda prin frontiera sa terestră de la anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind „mobilizarea parțială” a cetățenilor săi, 16.886 de ruși sosind în total sâmbătă și duminică, potrivit șefului pentru afaceri internaționale al poliției de frontieră, Matti Pitkaniitty.

El a adăugat că, dintre aceștia, mulți erau „în tranzit spre alte țări”. Finlanda împarte o frontieră de 1.340 de kilometri cu Rusia.

The post LIVE UPDATE. 218 zile de invazie. Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code