LIVE UPDATE. 205 zile de invazie. AIEA adoptă a doua rezoluție prin care cere retragerea trupelor rusești de la centrala nucleară de la Zaporojie

  • Finanțatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigozin, numit și „Bucătarul lui Putin” este prezentat ca fiind „fața operațiunii militare speciale” rusești din Ucraina.
  • Prigozin a ținut un discurs de recrutare pe 14 septembrie în care a anunțat că prizonierii ruși participă la război încă din 1 iulie, când au contribuit la capturarea centralei termice Vuhlehirska, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.
  • Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

Consiliul guvernatorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), format din reprezentanți ai 35 de state membre ale ONU, a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să pună capăt ocupației centralei nucleare de la Zaporojie.

Aceasta este a doua rezoluție privind invazia Rusiei în Ucraina adoptată de Consiliul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

The post LIVE UPDATE. 205 zile de invazie. AIEA adoptă a doua rezoluție prin care cere retragerea trupelor rusești de la centrala nucleară de la Zaporojie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code