Italia anunţă că se va ralia eventualelor noi sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei

  • Anunțul a fost făcut, miercuri seară, de către premierul italian, în contextul dezbaterilor de la Bruxelles privind limitarea importurilor de energie.
  • Premierul Italiei a dat asigurări că există stocuri naţionale de gaz până în toamnă.
  • Comisia Europeană propune intensificarea restricţiilor, prin oprirea achiziţiilor de cărbuni şi interzicerea accesului navelor ruse în porturile europene.

Italia se va ralia eventualelor sancţiuni suplimentare decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a afirmat, miercuri seară, premierul, Mario Draghi, în contextul dezbaterilor de la Bruxelles privind limitarea importurilor de energie.

„Dacă Uniunea Europeană propune un embargou asupra gazelor, noi suntem bucuroşi să urmăm decizia. Dar noi vrem un instrument eficient pentru pace. Ne întrebăm dacă preţul gazului poate fi în schimbul păcii”, a declarat Mario Draghi, miercuri seară, citat de agenţia ANSA.

Premierul Italiei a dat asigurări că există stocuri naţionale de gaz până în toamnă. „Suntem acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie, nu se vor vedea consecinţe până în toamnă”, a subliniat Mario Draghi.

Statele Uniunii Europene au disensiuni privind noile sancţiuni care ar urma să fie impuse Rusiei. Comisia Europeană propune intensificarea restricţiilor, prin oprirea achiziţiilor de cărbuni şi interzicerea accesului navelor ruse în porturile europene.

De asemenea, Comisia Europeană ar vrea interzicerea totală a tranzacţiilor unor bănci ruse în spaţiul comunitar. Măsurile trebuie aprobate de Consiliul Uniunii Europene. Deocamdată, nu se pune problema opririi importurilor de gaz din Rusia, întrucât multe state europene sunt dependente de această resursă. Germania a semnalat că vrea reducerea treptată a dependenţei energetice de Rusia.

The post Italia anunţă că se va ralia eventualelor noi sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code