Într-o conversație cu Putin, Olaf Scholz a cerut o „retragere completă” din Ucraina

ScholzScholz

  • Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului și pe retragerea completă a trupelor rusești cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.
  • În cadrul convorbirii telefonice de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.
  • El a făcut apel la Putin să continue să respecte pe deplin acordul privind cerealele susținut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului și pe retragerea completă a trupelor rusești cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

În cadrul convorbirii telefonice de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.

El a făcut apel la Putin să continue să respecte pe deplin acordul privind cerealele susținut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

„Cancelarul federal a subliniat că orice noi pași de anexare a Rusiei nu vor rămâne fără răspuns și nu vor fi recunoscuți în nici o circumstanță”, a spus Hebestreit în declarație, adăugând că Scholz și Putin au convenit să rămână în contact.

The post Într-o conversație cu Putin, Olaf Scholz a cerut o „retragere completă” din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code