Intervenție în Parlamentul European: Consiliul Uniunii Europene ține România în afara spațiului Schengen

  • Singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene este Consiliul Uniunii Europene, a declarat în Parlamentul European Eugen Tomac.
  • Tomac spune că, după ce Parlamentul European a dat undă verde aderării ţării la spaţiul Schengen, Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României.
  • Europarlamentarul consideră că este inacceptabil ca din calcule politice interne să fie blocat un proces european firesc, prevăzut în tratat.

Singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene este Consiliul Uniunii Europene, a declarat într-o intervenţie în Parlamentul European Eugen Tomac.

Tomac spune că, după ce Parlamentul European a dat undă verde aderării ţării la spaţiul Schengen, Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României.

Europarlamentarul consideră că este inacceptabil ca din calcule politice interne să fie blocat un proces european firesc, prevăzut în tratat.

„Guvernele şi ţările membre au dreptul să emită obiecţii faţă de politicile UE, dar nu au dreptul să interpreteze regulile în funcţie de interesele înguste ale fiecărui stat.

Uniunea Europeană s-a dezvoltat pentru că a avut curaj şi viziune şi a răspuns la toate crizele prin care a trecut aplicând două măsuri: extindere şi mai multă integrare. Aşa trebuie să acţionăm şi acum, prin mai multă integrare şi evident extindere la est de Prut” , spune Tomac.

The post Intervenție în Parlamentul European: Consiliul Uniunii Europene ține România în afara spațiului Schengen appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code