INTERFAX: Putin spune că 50.000 de soldați ruși mobilizați servesc în prezent în unități de luptă

Discursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integralDiscursul președintelui Vladimir Putin la reuniunea Clubului internațional de discuții„ Valdai". Textul integral

  • Vladimir Putin a declarat luni că 50.000 de soldați ruși chemați în cadrul campaniei sale de mobilizare luptă în prezent în unități de luptă din Ucraina.
  • În septembrie, Putin a anunțat o campanie de „mobilizare parțială” pentru a chema sute de mii de noi luptători pentru război.
  • Săptămâna trecută, Putin a declarat că un total de 318.000 au fost chemați la încorporare.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că 50.000 de soldați ruși chemați în cadrul campaniei sale de mobilizare luptă în prezent în unități de luptă din Ucraina, relatează agenția de presă Interfax. Putin a precizat că 80.000 se aflau în zona operațiunii militare speciale” – termenul folosit de Rusia pentru războiul său din Ucraina – iar restul celor aproape 320.000 de recrutați se aflau în tabere de antrenament în Rusia.

Acum avem 50.000 în unitățile lor de luptă. Restul nu participă încă la lupte”, a declarat Putin, citat de Interfax, în timpul unei vizite în regiunea Tver, în afara Moscovei.

În septembrie, Putin a anunțat o campanie de „mobilizare parțială” pentru a chema sute de mii de noi luptători pentru război, după ce Ucraina a recucerit mari porțiuni de teritoriu în cadrul unei contraofensive. Măsura a provocat un exod de sute de mii de ruși și a declanșat proteste anti-război în întreaga țară.

Săptămâna trecută, Putin a declarat că un total de 318.000 au fost chemați la încorporare. Rusia a încheiat campania de mobilizare parțială la sfârșitul lunii octombrie, ministrul apărării, Serghei Șoigu, declarând la 28 octombrie că aproximativ 41.000 de luptători ruși s-au alăturat deja unităților care luptă în Ucraina.

The post INTERFAX: Putin spune că 50.000 de soldați ruși mobilizați servesc în prezent în unități de luptă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code