Insula Şerpilor. Ucraina anunţă o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania de recucerire a insulei

  • Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.
  • Rusia a ocupat insula aflată la o distanţă de 45 de kilometri de cel mai apropiat punct de pe ţărmul României în primele zile ale invaziei.
  • Insula Şerpilor a devenit un simbol după ce un schimb de replici radio a devenit viral la începutul războiului, în care soldaţii ucraineni au folosit o înjurătură ca răspuns la cererile ruşilor de a se preda.

Forţele ucrainene susţin că au obţinut o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania menită să recucerescă Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operaţional de sud al armatei ucrainene a declarat că a folosit „lovituri ţintite” pe insulă, provocând „pierderi semnificative” trupelor ruseşti.

Imagini din satelit furnizate de compania americană Maxar Technologies arată o imagine de ansamblu a Insulei Şerpilor de marţi, cu pagube vizibile la turnul din capătul sudic al insulei şi vegetaţie arsă în mai multe locuri.

Agenţia de ştiri ucraineană Ukrinform a relatat că atacurile au avariat sistemul antiaerian rusesc Pantsir, o staţie radar şi vehicule aflate pe insulă.

The post Insula Şerpilor. Ucraina anunţă o victorie „semnificativă” împotriva forţelor ruseşti în campania de recucerire a insulei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code