INS: Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii, până în octombrie

  • Managerii români se așteaptă la scumpiri mari în construcții și comerțul cu amănuntul în următoarele trei luni.
  • De asemenea, majoritatea estimează stabilitatea numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii.
  • INS precizează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Managerii estimează pentru perioada august-octombrie o creştere moderată a activităţii în comerţul cu amănuntul şi majorarea accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţ, potrivit datelor INS.

De asemenea, majoritatea estimează stabilitatea numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii din industria prelucrătoare au declarat că preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%) şi a numărului de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurilor industriale, acestea ar urma să crească în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%), notează ZF.

Potrivit estimărilor managerilor, în construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%), dar şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). Dar preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează să crească accentuat (sold conjunctural +44 %).

În comerţ, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%).

În zona de servcii, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +24%).

The post INS: Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii, până în octombrie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code