Incendiile de vegetație devastatoare fac ca animalele sălbatice din Marea Britanie să trăiască într-un mediu periculos

animale salbaticeanimale salbatice

  • Experții au declarat că amploarea vremii extreme din acest an înseamnă că ne aflăm acum pe un teritoriu necunoscut.
  • Kathryn Brown OBE, director al Wildlife Trusts pentru acțiune climatică, susține că ceea ce au văzut până acum cele 46 de trusturi locale din întreaga țară este incredibil de îngrijorător”.
  • Ea a adăugat că a existat un aflux mare de arici care au fost aduși la centrele de salvare.

O falsă toamnă” în Marea Britanie, cauzată de valul de căldură și de seceta prelungită, face ca arborii să își piardă frunzele, nucile să cadă și fructele de pădure să se coacă mai devreme, ceea ce ar putea lăsa animalele cu mai puțină hrană pentru iarnă.

Experții în domeniul vieții sălbatice au declarat că vremea extremă înregistrată în această vară va crește în mod semnificativ presiunea asupra speciilor vulnerabile și a avut deja un impact devastator asupra unor ecosisteme, în special acolo unde habitatele de apă dulce au secat.

Efectele vremii extreme, care au devenit de 10 ori mai probabile din cauza crizei climatice provocate de om, se resimt în lanțul trofic, o gamă largă de specii fiind acum în pericol.

Becca Smith, de la RSPB, a declarat pentru The Independent că, deși ar putea dura câteva luni sau ani pentru a înțelege cu adevărat impactul secetei, falsa toamnă este un mod foarte vizibil prin care oamenii pot vedea ce se întâmplă. Este un răspuns la stres din partea plantelor care, din cauza căldurii, își pierd frunzele, iar ghindele cad și murele se coc mai devreme.

Nucile și fructele de pădure din copaci și garduri vii sunt în mod tradițional hrana păsărilor toamna, dar acum sunt disponibile, așa că păsările se îndreaptă spre ele, ceea ce înseamnă că mai târziu, în toamnă și iarnă, va fi posibil să existe o penurie de hrană disponibilă. Deși este dificil de determinat încă întreaga amploare a efectelor căldurii și secetei record asupra faunei și florei din Marea Britanie, experții au declarat că amploarea vremii extreme din acest an înseamnă că ne aflăm acum pe un teritoriu necunoscut.

În unele zone din Marea Britanie, prețul este deja evident. Kathryn Brown OBE, director al Wildlife Trusts pentru acțiune climatică, a declarat pentru The Independent că ceea ce au văzut până acum cele 46 de trusturi locale din întreaga țară este incredibil de îngrijorător”. Ea a spus: Majoritatea efectelor cu adevărat grave pe care le observăm sunt asupra apei dulci. Iazurile au secat complet în locuri din toată țara, până în nordul Northumberland. Bineînțeles, toate nevertebratele din aceste iazuri mor, dacă nu pot pleca. Și toate animalele sălbatice care nu pot zbura sau se pot târî vor muri.

Ea a adăugat că a existat un aflux mare de arici care au fost aduși la centrele de salvare din Marea Britanie, cu un număr de sute deoarece aceștia nu au putut avea acces la apă și la nevertebratele care trăiesc în sol din cauza solului dur ca piatra. Referindu-se la impactul asupra copacilor, Brown a subliniat că unele specii, inclusiv mesteacănul, și-au pierdut frunzele din cauza stresului cauzat de lipsa de apă. Acest lucru a făcut ca unora dintre copaci să le crească frunzele la loc, ceea ce a dus la o falsă primăvară.

Sincronizarea este complet haotică, a spus ea. Va avea ramificații pentru fauna sălbatică care își găsește hrană, dar și, de asemenea, vor putea acei copaci să supraviețuiască iernii și să se poată odihni pentru primăvara viitoare?.

The post Incendiile de vegetație devastatoare fac ca animalele sălbatice din Marea Britanie să trăiască într-un mediu periculos appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code