Gheorghe Flutur, ales președinte interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie

Gheorghe Flutur: Am terminat programul de guvernare. Suntem obligaţi să intrăm în linie dreaptăGheorghe Flutur: Am terminat programul de guvernare. Suntem obligaţi să intrăm în linie dreaptă

  • Decizia a fost luată, astăzi, de către liderii BPN.
  • Lucian Bode a preluat interimar funcția de secretar general al formațiunii.
  • Congresul pentru alegerea unui nou președinte va fi convocat pe 10 aprilie și va fi organizat la Palatul Parlamentului.

Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, este noul președinte interimar al partidului, iar Lucian Bode a preluat interimar funcția de secretar general al formațiunii, au decis, duminică, liderii BPN. Congresul va fi convocat pe 10 aprilie și va fi organizat la Palatul Parlamentului.

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui Partidului Național Liberal interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor”, declară Gheorghe Flutur.

El precizează că Lucian Bode preia interimar funcția de secretar general .

„Pentru alegerea președintelui partidului, propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem, 1300 – 617 delegați de drept, diferența 683 delegați aleși”, adaugă Gheorghe Flutur.

El precizează că duminică va fi organizat congresul doar pentru alegerea unui nou președinte.

Sâmbătă, președintele Florin Cîțu și secretarul general, Dan Vîlceanu, au demisionat din funcții.

„Rolul acestei ședințe era foarte simplu – de a avea o discuție față în față cu colegii cu care am pornit la drum, acum un an de zile, pentru a da un suflu nou Partidului Național Liberal. Era o șansă pentru a le mulțumi că am lucrat împreună și că au fost și momente bune. (…) Aș fi vrut să îmi prezint, bineînțeles, demisia în fața colegilor mei, nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. În acest moment, am demisionat din funcție. Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei. Curajul, cred, le-a lipsit”, a spus Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu spune că vrea să plece și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce, vineri, afirma că își dă demisia din funcţia de secretar general al PNL.

The post Gheorghe Flutur, ales președinte interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29846 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code