George Simion, în timpul ședinței solemne: „În România astăzi nu suntem independenți și se primesc ordine de la ambasade”

  • Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a reunit în ședință solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.
  • Ședința a început cu un moment de reculegere pentru martirii Revoluției.
  • „Democrația noastră a eșuat pentru că nu am făcut dreptate pentru victime”, a spus George Simion cu această ocazie.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a reunit, joi, în ședință solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Şedinţa de plen reunit a început cu un moment de reculegere pentru martirii Revoluţiei Române.

Vorbim cu multă timiditate despre ceea ce românii au înfăptuit acum 32 de ani, şi anume schimbarea unui regim totalitar, care vreme de 45 de ani a condus această ţară, dar mai mult decât atât, a încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor din România. Regimul dictatorial al lui Ceauşescu adusese întrega naţiunea la exasperare”, a spus deputatul PSD Adrian Solomon.

„Sute de mii de români au ieșit pe străzi, 1.166 dintre aceștia și-au pierdut viața în orașe declarate martir. E trist că nici până azi nu știm cine s-a făcut vinovat de aceste crime.. Fiecare renunțare la luptă, fiecare zi de îndoială despre valorile democratice înseamnă uitarea eroilor și aruncarea în derizoriu a jertfei lor”, a spus Anca Dragu.

„Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit în Revoluția română și să ne ierte și pe noi că nu am făcut ce trebuie. Democrația noastră a eșuat pentru că nu am făcut dreptate pentru victime (…) În România astăzi nu suntem independenți și se primesc ordine de la ambasade precum odinioară de la Moscova. Nu pentru asta au murit românii”, spune George Simion.

„Acest moment esențial în istoria României a fost triumful libertății, a fost triumful adevărului, al democrației și aș putea să enumăr multe alte valori. Singura țară din blocul estic care a avut parte de o revoluție sângeroasă a fost România”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

The post George Simion, în timpul ședinței solemne: „În România astăzi nu suntem independenți și se primesc ordine de la ambasade” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30176 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code