Fosta primă doamnă a SUA, Rosalynn Carter, a murit la vârsta de 96 de ani

  • Ea a murit astăzi în liniște, alături de familia sa.
  • Rosalynn Carter avea 96 de ani.
  • În urmă cu 25 de ani, nici nu visam că oamenii ar putea fi capabili într-o zi să se recupereze efectiv din bolile mintale”, a declarat Carter la un simpozion despre sănătatea mintală în 2003.

Fosta primă doamnă a SUA, Rosalynn Carter, a murit la vârsta de 96 de ani. Ea a murit astăzi în liniște, având alături familia, potrivit Carter Center, o organizație non-profit fondată de soțul ei și fostul președinte Jimmy Carter, informează BBC.

Rosalynn Carter avea 96 de ani. Vineri, s-a anunțat că aceasta a intrat într-un cămin de îngrijire paliativă din statul Georgia și că își petrece timpul alături de soțul ei, în vârstă de 99 de ani, care se află în îngrijire paliativă din luna februarie.

A fost apreciată pentru istețimea sa politică, atrăgând laude în special pentru instinctul său electoral ascuțit, pentru atracția sa pragmatică și pentru activitatea sa în numele Casei Albe, inclusiv în calitate de trimis în America Latină.

Carter s-a dedicat mai multor cauze sociale în cursul vieții sale publice, inclusiv unor programe care susțineau resursele de sănătate, drepturile omului, justiția socială și nevoile persoanelor în vârstă.

În urmă cu 25 de ani, nici nu visam că oamenii ar putea fi capabili într-o zi să se recupereze efectiv din bolile mintale”, a declarat Carter la un simpozion despre sănătatea mintală în 2003. Astăzi este o posibilitate foarte reală”.

Pentru cineva care a lucrat în domeniul sănătății mintale atât de mult timp cât am lucrat eu”, a adăugat ea, aceasta este o evoluție miraculoasă și un răspuns la rugăciunile mele”.

Citește și

The post Fosta primă doamnă a SUA, Rosalynn Carter, a murit la vârsta de 96 de ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Diana Nechita

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29672 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code