Forţele aeriene ucrainene spun că nu au o apărare eficientă împotriva rachetelor balistice pe care Iranul se pregăteşte să le trimită Rusiei

rachete Coreearachete Coreea

  • Forţele aeriene ucrainene au declarat marţi că, în prezent, nu au o apărare eficientă împotriva tipurilor de rachete balistice pe care Iranul se pregăteşte să le trimită Rusiei.
  • CNN a relatat că Iranul se pregăteşte să trimită aproximativ 1.000 de arme suplimentare.
  • Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene din Ucraina spune că vor lua toate măsurile şi mijloacele de protecţie împotriva acestor rachete”.

Forţele aeriene ucrainene au declarat marţi că, în prezent, nu au o apărare eficientă împotriva tipurilor de rachete balistice pe care Iranul se pregăteşte să le trimită Rusiei pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, relatează CNN.

Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene din Ucraina, a declarat că raza de acţiune a rachetelor balistice iraniene care sunt furnizate, una de 300 km, iar cealaltă de 700 km, va permite forţelor ruseşti să lovească oriunde în interiorul Ucrainei.

Există o mare probabilitate ca acestea să fie livrate în nord, de unde pot fi lansate asupra întregii Ucraine”, a declarat Ihnat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la Kiev.

Anterior, marţi, CNN a relatat că Iranul se pregăteşte să trimită aproximativ 1.000 de arme suplimentare, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acţiune sol-suprafaţă şi mai multe drone de atac pentru ca Rusia să le folosească împotriva Ucrainei.

Întrebat dacă forţele armate ale Ucrainei sunt pregătite să se apere împotriva acestor tipuri de rachete balistice iraniene, Ihnat a răspuns că vor lua toate măsurile şi mijloacele de protecţie împotriva acestor rachete” pe care le pot lua.

Cu toate acestea, Ihnat a avertizat că în prezent nu avem o apărare eficientă împotriva acestor rachete. Este teoretic posibil să le doborâm, dar este foarte dificil să o facem cu mijloacele pe care le avem în prezent”.

Avem apărare aeriană, nu apărare antirachetă”, a adăugat el. Ihnat a declarat că el crede că Rusiei i se trimit rachetele balistice iraniene pentru a-şi spori rezervele tot mai mici de rachete Iskander-M.

Este evident că aceste rachete le vin pentru a suplimenta aceste Iskander, pentru că, de fapt, ei rămân fără Iskander”, a spus el.

The post Forţele aeriene ucrainene spun că nu au o apărare eficientă împotriva rachetelor balistice pe care Iranul se pregăteşte să le trimită Rusiei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code