Femeile ucrainene se înrolează în armată pe fondul invaziei Rusiei. Aproape 50.000 servesc forțele armate

  • În jur de 50.000 de femei servesc în forțele armate ucrainene în roluri de luptă și non-combat, potrivit oficialilor militari.
  • Serviciul militar în Ucraina pentru femei este voluntar, dar guvernul ia în considerare posibilitatea de a-l face obligatoriu pentru femeile cu anumite aptitudini.
  • De la invazia rusă în Ucraina, numărul femeilor care s-au alăturat voluntar armatei ucrainene a crescut vertiginos.

Pe un câmp cu iarbă udat de ploaie la un centru de pregătire militară, o duzină de recruți ai armatei ucrainene sunt aliniați în formație eșalonată, cu armele îndreptate în față, în poziția de a apăsa rapid pe trăgaci. Femeile ucrainene servesc forțele armate.

Aceștia exersează exerciții în formație despre cum să ia cu asalt o poziție inamică. Sergentul de instrucție care strigă comenzile este Diana, în vârstă de 23 de ani, care este poreclită Sledgehammer. Ea s-a înrolat în armată cu șase luni înainte ca Rusia să lanseze invazia pe scară largă a Ucrainei, la 24 februarie. Nu credeam că voi fi în armată când eram mică, a spus Diana. Ca orice fetiță, îmi doream doar să trăiesc o viață fericită, să muncesc pentru a putea călători și a vedea lumea.

În timp ce tancurile rusești se îndreptau spre Kiev în primele zile ale războiului, fratele Dianei s-a înrolat pentru a lupta împotriva forțelor invadatoare. Diana a decis, de asemenea, să i se alăture și a cerut să fie mutat într-o divizie de luptă a armatei ucrainene.

Nu puteam să stau deoparte, așa că m-am alăturat lui, a spus ea. De la invazia rusă în Ucraina, numărul femeilor care s-au alăturat voluntar armatei ucrainene a crescut vertiginos. Există aproximativ 50.000 de femei care servesc în cadrul forțelor armate ucrainene în roluri de luptă și non-combat, dintre care aproximativ 10.000 se află în prezent fie pe frontul de război, fie în posturi care le-ar putea trimite pe front, potrivit oficialilor militari ucraineni.

Serviciul militar în Ucraina pentru femei este voluntar, dar guvernul ia în considerare posibilitatea de a-l face obligatoriu pentru femeile cu anumite aptitudini. Acesta spune că o decizie nu va fi luată până anul viitor. Ucraina nu a făcut niciun secret despre faptul că are nevoie de mai mulți soldați pentru a lupta într-un război potențial lung împotriva unui adversar cu efective mai mari.

În 2021, armata ucraineană avea 196.600 de soldați, a doua ca mărime din regiune, dar eclipsată de armata Rusiei, care numără 900.000 de soldați, potrivit statisticilor Institutului Internațional pentru Studii Strategice.

The post Femeile ucrainene se înrolează în armată pe fondul invaziei Rusiei. Aproape 50.000 servesc forțele armate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28499 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code