FDA a aprobat utilizarea medicamentelor pentru HIV și la copiii mici. Studiile arată că 850 de minori se infectează în fiecare zi

  • Deși progresele medicale în tratarea femeilor însărcinate diagnosticate cu HIV au scăzut probabilitatea de transmitere perinatală a HIV, apaiția acestei boli la copii rămâne o provocare globală de sănătate publică.
  • În 2020, aproximativ 1,7 milioane de copii cu vârsta sub 15 ani aveau HIV la nivel mondial.
  • 850 de copii se infectează în fiecare zi.

Administraţia americană pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a aprobat utilizarea medicamentului antiretroviral Biktarvy și pentru copiii mai mici care au fost diagnosticați cu HIV, conform Medscape. Doza este ajustată și poate fi administrată copiilor care cântăresc între 14 și 25 de kilograme.

„Copiii care trăiesc cu HIV au nevoie de tratamente eficiente și accesibile”, a declarat Merdad Parsey, director medical al Gilead Sciences, compania care produce Biktarvy, într-un comunicat de presă.

Deși progresele medicale în tratarea femeilor însărcinate diagnosticate cu HIV au scăzut probabilitatea de transmitere perinatală a HIV, apariția acestei boli la copii rămâne o provocare globală de sănătate publică. În 2020, aproximativ 1,7 milioane de copii cu vârsta sub 15 ani aveau HIV la nivel mondial; 850 de copii se infectează în fiecare zi.

Aprobarea, anunțată pe 18 octombrie, extinde utilizarea Biktarvy la copiii mai mici. Medicamentul a fost inițial aprobat în februarie 2018 pentru adulții fără tratament. În iunie 2019, FDA a aprobat actualizarea etichetei pentru a include pacienții pediatrici cu greutatea de cel puțin 25 kg.

The post FDA a aprobat utilizarea medicamentelor pentru HIV și la copiii mici. Studiile arată că 850 de minori se infectează în fiecare zi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY