Export cu cereale din Ucraina: Douăsprezece nave au plecat din porturile ucrainene

  • Deşi Rusia s-a retras din acordul privind cerealele negociat de Turcia şi ONU, 12 nave încărcate cu cereale au părăsit luni Ucraine, anunţă ministrul ucrainean al Infrastructurii.
  • ONU, NATO, UE şi SUA au îndemnat Rusia să revină asupra deciziei sale de a se retrage din acord.
  • Centrul Comun de Coordonare din Istanbul a precizat că au convenit ca luni să fie asigurate inspecţii pentru 40 de nave care sunt programate să plece.

Deşi Rusia s-a retras din acordul privind cerealele negociat de Turcia şi ONU, 12 nave încărcate cu cereale au părăsit luni Ucraine, anunţă ministrul ucrainean al Infrastructurii.

Oleksandr Kubrakov a transmis un mesaj pe Twitter: „Astăzi, 12 nave au părăsit porturile ucrainene. Delegaţiile ONU şi turceşti pun la dispoziţie zece echipe de inspecţie pentru a verifica 40 de nave care vizează îndeplinirea iniţiativei privind cerealele din Marea Neagră.

Acest plan de inspecţie a fost acceptat de delegaţia ucraineană. Delegaţia rusă a fost informată” .

ONU, NATO, UE şi SUA au îndemnat Rusia să revină asupra deciziei sale de a se retrage din acord.

Într-o declaraţie, Centrul Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul, unde lucrează personal rus, ucrainean, turc şi al ONU, a precizat că cele trei delegaţii au convenit, de asemenea, ca luni să fie asigurate inspecţii pentru 40 de nave care sunt programate să plece.

În urma atacului de la Sevastopol, Kremlinul a declarat că se retrage din acordul privind cerealele negociat de ONU, care permite navelor civile să exporte cereale şi îngrăşăminte din porturile din Marea Neagră. Rusia a afirmat că nu poate garanta siguranţa navelor civile” care călătoresc în cadrul pactului după atacul asupra flotei sale din Marea Neagră.

Cu toate acestea, Zelenski a declarat că Moscova caută un pretext pentru a pune capăt iniţiativei. Aceasta a agravat în mod deliberat” criza alimentară încă din septembrie, a spus acesta într-un video. 

The post Export cu cereale din Ucraina: Douăsprezece nave au plecat din porturile ucrainene appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code