Experți: Mii de soldați ruși nou mobilizați sunt „slab echipați”. „Este posibil ca rezerviștii să folosească arme care datează din anii ’50”

  • Mulţi dintre soldaţii nou mobilizaţi pe care Rusia i-a desfăşurat pe linia frontului din Ucraina în ultimele săptămâni sunt „slab echipaţi”, precizează analişti din serviciile de informaţii ale ministerului britanic al apărării.
  • În sprijinul afirmaţiilor sale, serviciile de informaţii britanice postează imagini din open source care sugerează că acestora li s-a pus la dispoziţie, ca dotare, puşti de un tip introdus spre mijlocul secolului trecut.
  • Rusia a desfăşurat pe front, de la jumătatea lunii octombrie, „câteva mii”  de rezervişti nou mobilizaţi, indică ministerul britanic, în baza informaţiilor furnizate de serviciile sale secrete, dar „în multe cazuri ei sunt slab echipaţi” .

Mulţi dintre soldaţii nou mobilizaţi pe care Rusia i-a desfăşurat pe linia frontului din Ucraina în ultimele săptămâni sunt slab echipaţi , posibil cu arme în stare abia utilizabilă , precizează analişti din serviciile de informaţii ale ministerului britanic al apărării, scrie The Independent.

Kremlinul a ridicat miza conflictului, declarând o mobilizare parţială de până la 300.000 de rezervişti în septembrie, dar ministerul britanic al apărării sugerează într-un buletin actualizat despre situaţia de pe frontul din Ucraina că acestora le-ar putea fi distribuite arme care datează din anii 1950, în timp ce Moscova se confruntă cu sisteme logistice suprasolicitate .

Rusia a desfăşurat pe front, de la jumătatea lunii octombrie, câteva mii  de rezervişti nou mobilizaţi, indică ministerul britanic, în baza informaţiilor furnizate de serviciile sale secrete, dar în multe cazuri ei sunt slab echipaţi .

În sprijinul afirmaţiilor sale, serviciile de informaţii britanice postează imagini din open source care sugerează că acestora li s-a pus la dispoziţie, ca dotare, puşti de un tip introdus spre mijlocul secolului trecut.

În septembrie, ofiţerii ruşi erau îngrijoraţi că unii rezervişti mobilizaţi recent soseau fără arme în Ucraina , indică serviciile de informaţii britanice într-o postare pe Twitter.

Imagini din surse deschise (open source) sugerează că acele puşti care au fost date rezerviştilor mobilizaţi sunt de obicei AKM-uri, o armă introdusă pentru prima oară în 1959. Multe dintre ele sunt probabil într-o stare abia utilizabilă din cauza depozitării precare , conform acestora.

AKM trage cu muniţie de 7,62 mm, în timp ce unităţile regulate de luptă ale Rusiei sunt înarmate în cea mai mare parte cu puşti AK-74M sau AK-12 de 5,45 mm , explică experţii din cadrul serviciilor de informaţii britanice, adăugând că integrarea rezerviştilor cu soldaţii sub contract şi combatanţii mai vechi în Ucraina va însemna pentru logistica rusă că va trebui să trimită două tipuri de muniţie pentru armele de calibru mic pe poziţiile din prima linie în loc de un tip .

Aceasta va complica şi mai mult probabil situaţia deja suprasolicitată a sistemelor logistice ruse , apreciază ei.

The post Experți: Mii de soldați ruși nou mobilizați sunt „slab echipați”. „Este posibil ca rezerviștii să folosească arme care datează din anii ’50” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28456 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code