Contul de e-mail al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică a fost spart

  • OIEA a declarat că un server de e-mail aparţinând uneia dintre filialele sale a fost piratat dintr-o ţară străină şi că informaţiile au fost publicate online.
  • Un grup iranian de hackeri a afirmat pe Twitter că a publicat informaţii piratate referitoare la activităţile nucleare iraniene, declarând că acţiunea este un act de susţinere a protestatarilor din Iran.
  • Aceste informaţii ar putea demonstra că Rusia a ajutat Iranul la dezvoltarea programului său nuclear.

Organizaţia iraniană pentru energie atomică a declarat că un server de e-mail aparţinând uneia dintre filialele sale a fost piratat dintr-o ţară străină şi că informaţiile au fost publicate online, a anunţat duminică presa de stat.

Un grup iranian de hackeri, Black Reward, a afirmat într-o declaraţie publicată pe Twitter că a publicat informaţii piratate referitoare la activităţile nucleare iraniene, declarând că acţiunea este un act de susţinere a protestatarilor din Iran.

Declaraţia lor, publicată sâmbătă, se încheia cu cuvintele „În numele lui Mahsa Amini şi pentru femei, viaţă, libertate” – o manifestare de susţinere a protestelor declanşate de moartea acesteia în custodia poliţiei  luna trecută.

Black Reward a precizat că informaţiile publicate includ „programele de gestionare şi de funcţionare a diferitelor părţi ale centralei nucleare de la Bushehr” , paşapoartele şi vizele specialiştilor iranieni şi ruşi care lucrează acolo, precum şi „contracte şi acorduri de dezvoltare atomică cu parteneri interni şi străini” , relatează agenţia Reuters.

Aceste informaţii ar putea demonstra că Rusia a ajutat Iranul la dezvoltarea programului său nuclear.

Departamentul general de diplomaţie publică şi informare al organizaţiei pentru energie atomică a minimizat importanţa informaţiilor publicate, afirmând că „această mişcare a fost făcută cu scopul de a atrage atenţia publicului” .

Conţinutul din e-mailurile utilizatorilor conţine mesaje tehnice şi schimburi de rutină de zi cu zi” , a relatat presa de stat.

Black Reward, într-o declaraţie publicată pe 21 octombrie, ameninţase că va publica informaţiile piratate în 24 de ore dacă autorităţile nu vor elibera prizonierii politici şi persoanele arestate în timpul manifestaţiilor.

The post Contul de e-mail al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică a fost spart appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code