Conducta de aprovizionare cu gaze Nord Stream din Rusia va fi închisă după ce a fost descoperită o „scurgere de petrol” 

Gazprom se plânge că nu mai poate livra gazul promis din cauza UcraineiGazprom se plânge că nu mai poate livra gazul promis din cauza Ucrainei

  • Gigantul energetic rus Gazprom întrerupe toate livrările Nord Stream către Europa, în urma unor lucrări de întreținere de trei zile.
  • O aparentă ,,scurgere de petrol” a fost descoperită în turbina principală a unei stații de compresoare din Sankt Petersburg.
  • Rusia este al doilea mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită, și cel mai mare exportator de gaze naturale.

Grupul rus Gazprom a anunţat vineri oprirea completă a tranzitului de gaze prin gazoductul Nord Stream din cauza unor scurgeri de ulei detectate în timpul lucrărilor de mentenanţă la unica staţie de comprimare aflată încă în funcţiune, relatează Bloomberg.

,,Până când nu se elimină defecţiunea de funcţionare a echipamentului, tranzitul de gaze prin gazoductul Nord Stream rămâne complet suspendat” , a anunţat Gazprom pe contul de Telegram.

Anunţul a fost făcut cu o zi înainte de data când grupul rus trebuia să reia furnizarea în Europa prin gazoduct – care deja opera la doar 20% din capacitate- după finalizarea celor trei zile de lucrări de mentenanţă la o turbină a staţiei de comprimare.

The post Conducta de aprovizionare cu gaze Nord Stream din Rusia va fi închisă după ce a fost descoperită o „scurgere de petrol”  appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code