Comisia Europeană validează eliminarea zborurilor interne scurte în Franța în favoarea călătoriilor cu trenul

  • Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte.
  • CE a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore.
  • Decizia a fost anunțată vineri.

Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Comisia Europeană a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore, potrivit Le Figaro.

Așteptată din 2021

Decizia a fost anunțată vineri. Schimbările fac parte din Legea climei din 2021 a țării.

De asemenea, Franța reprimă utilizarea avioanelor private pentru călătorii scurte, în încercarea de a face transportul mai ecologic și mai echitabil pentru populație.

Clément Beaune, mulțumit de această decizie

Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că țara nu mai poate tolera pe cei super bogați să folosească avioane private, în timp ce publicul face reduceri pentru a face față crizei energetice și schimbărilor climatice.

Greenpeace mai amestecat

Franța a primit oficial aprobarea pentru a opri zborurile interne care dăunează mediului. Inițial, interdicția va afecta doar rutele dintre Paris Orly și Nantes, Lyon și Bordeaux.

Zborurile de legătură vor trebui, de asemenea, să respecte aceste noi reguli.

Când măsurile au fost anunțate pentru prima dată , acestea au fost contestate de Uniunea Aeroporturilor Franceze (UAF), precum și de filiala europeană a Consiliului Aeroporturilor Internațional (ACI Europe).

Acest lucru a determinat o investigație aprofundată a Comisiei Europene pentru a stabili dacă planul ar putea merge înainte sau nu.

The post Comisia Europeană validează eliminarea zborurilor interne scurte în Franța în favoarea călătoriilor cu trenul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code