Cinci persoane, printre care un polițist, au fost ucise într-un atac armat în Carolina de Nord

Un atacator care a ucis cinci persoane, inclusiv un poliţist în afara serviciului, joi seara la Raleigh, în sud-estul SUA, a fost prins de poliţie.Un atacator care a ucis cinci persoane, inclusiv un poliţist în afara serviciului, joi seara la Raleigh, în sud-estul SUA, a fost prins de poliţie.

  • Un atacator care a ucis cinci persoane, inclusiv un poliţist în afara serviciului, joi seara la Raleigh, în sud-estul SUA, a fost prins de poliţie.
  • Identitatea și vârsta acestuia nu au fost făcute publice.
  • Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri cu arme de foc în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record.

Cinci persoane au fost ucise de un atacator care a deschis focul joi pe un traseu pietonal din capitala Carolinei de Nord și a scăpat de polițiști timp de câteva ore înainte de a fi încolțit într-o casă și arestat, a anunțat poliția, potrivit NYT.

Suspectul, despre care încă nu s-au oferit detalii, a rănit de asemenea mai multe persoane, printre care şi un poliţist dintr-o echipă canină, scrie The Washington Post.

,,La aproximativ 20:00 (00:00 GMT vineri), poliţia din Raleigh a raportat că a înconjurat un suspect într-o reşedinţă din zonă”, a declarat primarul Mary-Ann Baldwin într-o conferinţă de presă în care a deplâns „o zi tristă şi tragică„.

Primele focuri au răsunat la scurt timp după ora 17:00 (21:00 GMT) pe o alee de promenadă din acest oraş cu o populaţie de aproape 500.000 de locuitori, capitala Carolinei de Nord.

Un contingent mare de forţe de securitate a fost apoi desfăşurat pentru a-l găsi pe autorul atacului, a informat presa locală.

,,L-am văzut trecând prin faţa casei mele, în grădină. Avea o puşcă de vânătoare şi era îmbrăcat în camuflaj” , a declarat pentru postul local WRAL un martor care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Atacuri armate se produc în mod regulat în SUA

În fața acestui flagel, ,,trebuie să facem mai mult” , a declarat o Mary-Ann Baldwin vizibil tulburată. ,,Trebuie să punem capăt acestei violențe fără sens în America. Trebuie să răspundem la violența armată. Sarcina noastră este uriașă. Iar în această seară doliul nostru este imens” .

Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri armate în Statele Unite în 2021, față de 45.000 în 2020, care era deja un an record. Asta înseamnă mai mult de 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

Cu toate acestea, atacurile în masă sunt cele care marchează cel mai mult societatea americană, ilustrând diviziunea ideologică dintre conservatori și progresiști în ceea ce privește modul de prevenire a unor astfel de tragedii. 

The post Cinci persoane, printre care un polițist, au fost ucise într-un atac armat în Carolina de Nord appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28563 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code